Bögrés rizsfelfújt recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
1 bögre = 250 ml
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 bögre tej
- 1 bögre víz
- 20 dkg cukor
- 2 ek margarin
- 2 bögre rizs
- 1/2 citrom megmosott reszelt héja
- 1 vaníliás cukor
- 1 csipet só
A tálaláshoz:
- Szilvalekvár (vagy -ki mit szeret)
A tepsi kenéséhez:
- 1 csapott evőkanál vaj
A szóráshoz:
- 1 tk zsemlemorzsa
Elkészítése:
A vizet, a tejet és a cukrokat összekeverjük és a megmosott rizst megfőzzük benne.
A mikor majdnem kihűlt, hozzákeverjük a tojássárgákat, a puha margarint, a reszelt citromhéjat és a sóval keményre vert tojáshabot.
Vajjal kent, zsemlemorzsával megszórt 20 ×30 cm-es tepsibe simítjuk és 180 fokra melegített sütőben szép pirosra sütjük.
Porcukorral meghintve, vitamindús házi szilvalekvárral fogyaszthatjuk.
Tipp:
Én csokoládé pudingot főztem hozzá, fél liter tejben 1 puding és ízlés szerint tettem hozzá a cukrot.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »