Baconos tojásos nokedli recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt /de ízlés szerint lehet teljes kiőrlésű tönkölyliszt/
- 10 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - ízlés szerint só 20 dkg kockázott bacon
- kevés étolaj
- víz a nokedli kifőzéséhez
Elkészítése:
Egy nagyobb méretű lábasba felrakom a vizet forralni és egy kiskanál sót rakok bele. 2 tojást felverek és hozzáadom a lisztet és a sót, majd fél dl vizet öntök hozzá és összedolgozom, az állagán lehet látni, hogy kell-e még hozzá víz, ha igen, akkor öntök még picit hozzá.
Ezután a forrásban lévő vízben nokedliszaggatón kiszaggatom és addig főzöm, amíg fel nem jön a nokedli a tetejére. Közben egyszer-kétszer megkeverem,hogy ne ragadjon össze, de a vízbe lehet egy csepp étolajat is önteni.
Ha kész tésztaszűrőn leszűröm és hideg vízzel átöblítem. Majd egy nagyobb serpenyőbe a bacont megpirítom és ráöntöm a nokedlit, egy picit étolajat is lehet hozzátenni. A 8 db tojást felverem, megsózom és ráöntöm a nokedlira, összekeverem, átsütöm és kész. Salátát tálaltam mellé. Jó étvágyat hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »

