Baconos tojásos nokedli recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt /de ízlés szerint lehet teljes kiőrlésű tönkölyliszt/
- 10 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - ízlés szerint só 20 dkg kockázott bacon
- kevés étolaj
- víz a nokedli kifőzéséhez
Elkészítése:
Egy nagyobb méretű lábasba felrakom a vizet forralni és egy kiskanál sót rakok bele. 2 tojást felverek és hozzáadom a lisztet és a sót, majd fél dl vizet öntök hozzá és összedolgozom, az állagán lehet látni, hogy kell-e még hozzá víz, ha igen, akkor öntök még picit hozzá.
Ezután a forrásban lévő vízben nokedliszaggatón kiszaggatom és addig főzöm, amíg fel nem jön a nokedli a tetejére. Közben egyszer-kétszer megkeverem,hogy ne ragadjon össze, de a vízbe lehet egy csepp étolajat is önteni.
Ha kész tésztaszűrőn leszűröm és hideg vízzel átöblítem. Majd egy nagyobb serpenyőbe a bacont megpirítom és ráöntöm a nokedlit, egy picit étolajat is lehet hozzátenni. A 8 db tojást felverem, megsózom és ráöntöm a nokedlira, összekeverem, átsütöm és kész. Salátát tálaltam mellé. Jó étvágyat hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »

