Baconos tojásos nokedli recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt /de ízlés szerint lehet teljes kiőrlésű tönkölyliszt/
- 10 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- ízlés szerint só 20 dkg kockázott bacon
- kevés étolaj
- víz a nokedli kifőzéséhez
Elkészítése:
Egy nagyobb méretű lábasba felrakom a vizet forralni és egy kiskanál sót rakok bele. 2 tojást felverek és hozzáadom a lisztet és a sót, majd fél dl vizet öntök hozzá és összedolgozom, az állagán lehet látni, hogy kell-e még hozzá víz, ha igen, akkor öntök még picit hozzá.
Ezután a forrásban lévő vízben nokedliszaggatón kiszaggatom és addig főzöm, amíg fel nem jön a nokedli a tetejére. Közben egyszer-kétszer megkeverem,hogy ne ragadjon össze, de a vízbe lehet egy csepp étolajat is önteni.
Ha kész tésztaszűrőn leszűröm és hideg vízzel átöblítem. Majd egy nagyobb serpenyőbe a bacont megpirítom és ráöntöm a nokedlit, egy picit étolajat is lehet hozzátenni. A 8 db tojást felverem, megsózom és ráöntöm a nokedlira, összekeverem, átsütöm és kész. Salátát tálaltam mellé. Jó étvágyat hozzá!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »