Baconbe tekert, sajttal töltött virsli recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 8 szál virsli
- 10 dkg bacon szalonna (8 szelet)
- 3-4 dkg trappista sajt egyben
- 1 ek olaj
Elkészítése:
A virslik oldalán hosszú zsebet vágunk úgy, hogy ne vágjuk át teljesen és a végeknél maradjon kb. 0,5 cm. A sajtokat a mélyedéseknél picit rövidebb és kb. 3-4 mm vastag csíkokra vágjuk.
A zsebekbe nyomkodjuk a sajtot. A bacon szalonnákkal körbetekerjük a virsliket. Vékonyan kiolajozott tepsibe sorakoztatjuk és a tetejüket is lekenjük olajjal.
Előmelegített sütőben 25 perc alatt 180 fokon hőlégkeveréssel megsütjük.
A sütőből kivéve azonnal salátával, akár párolt rizzsel vagy krumplipürével kínáljuk.
Tipp:
További képek a készítésről megtekinthetők a blogon.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.