Baconbe tekert, sajttal töltött virsli recept

Hozzávalók:
- 8 szál virsli
- 10 dkg bacon szalonna (8 szelet)
- 3-4 dkg trappista sajt egyben
- 1 ek olaj
Elkészítése:
A virslik oldalán hosszú zsebet vágunk úgy, hogy ne vágjuk át teljesen és a végeknél maradjon kb. 0,5 cm. A sajtokat a mélyedéseknél picit rövidebb és kb. 3-4 mm vastag csíkokra vágjuk.
A zsebekbe nyomkodjuk a sajtot. A bacon szalonnákkal körbetekerjük a virsliket. Vékonyan kiolajozott tepsibe sorakoztatjuk és a tetejüket is lekenjük olajjal.
Előmelegített sütőben 25 perc alatt 180 fokon hőlégkeveréssel megsütjük.
A sütőből kivéve azonnal salátával, akár párolt rizzsel vagy krumplipürével kínáljuk.
Tipp:
További képek a készítésről megtekinthetők a blogon.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »