Baconbe tekert, sajttal töltött virsli recept
Hozzávalók:
- 8 szál virsli
- 10 dkg bacon szalonna (8 szelet)
- 3-4 dkg trappista sajt egyben
- 1 ek olaj
Elkészítése:
A virslik oldalán hosszú zsebet vágunk úgy, hogy ne vágjuk át teljesen és a végeknél maradjon kb. 0,5 cm. A sajtokat a mélyedéseknél picit rövidebb és kb. 3-4 mm vastag csíkokra vágjuk.
A zsebekbe nyomkodjuk a sajtot. A bacon szalonnákkal körbetekerjük a virsliket. Vékonyan kiolajozott tepsibe sorakoztatjuk és a tetejüket is lekenjük olajjal.
Előmelegített sütőben 25 perc alatt 180 fokon hőlégkeveréssel megsütjük.
A sütőből kivéve azonnal salátával, akár párolt rizzsel vagy krumplipürével kínáljuk.
Tipp:
További képek a készítésről megtekinthetők a blogon.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

