Avocadoban sült sajtos baconos tojás recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 2 keményebb avokádó
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg füstölt sajt
- 15 dkg bacon, füstölt szalonna vagy sonka
- só
- bors
Elkészítése:
Az avokádókat jól megmossuk, félbevágjuk, és kiszedjük a magvakat. Az avokádókat egy olyan hőálló tálban helyezzük el, ahol jól megtámasztják egymást, és nem tudnak majd sütés közben oldalra billenni.
A füstölt szalonnát, vagy bacont apróra vágva ropogósra sütjük, lecsöpögtetjük, és félretesszük.
A tojásokat szétválasztjuk, és a sárgáját az avokádó mag helyére, a kis gödröcskébe öntjük. A fennmaradó helyet óvatosan feltöltjük a tojásfehérjével (ne csorduljon ki). A tojásokat sózzuk, borsozzuk (nem baj ha az avokádó is kap belőle), és kb. 190 fokos sütőben addig sütjük, amíg a tojásfehérje nem el nem kezd keményedni. Ekkor (a sütés ¾-énél) kivesszük a tálat, és a reszelt füstölt sajtot rászórjuk az avokádó tetejére, hogy beborítsa a tojásokat. Visszatesszük sülni, amíg a reszelt sajt megolvad, és enyhén megpirul a tojások tetején.
Tipp:
Amikor kivettük, mindegyik tetejét a ropogós baconnel díszítjük, kikanalazva pirítóssal vagy salátákkal tálalható. Kiváló, látványos reggeli vagy vacsora.