Almakompót recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 3 darab alma
- 1 csomag vaníliás cukor
- kristálycukor
- 6 darab szegfűszeg
- csipet őrölt fahéj
- citromlé
Elkészítése:
Az almákat héját levágjuk, a magházat eltávolítjuk, kockákra vágjuk. Egy lábasban feltesszük annyi vízzel főzni, amennyi ellepi.
Hozzáadjuk a vaníliás cukrot és ízlés szerint kristálycukrot, a szegfűszeget, fahéjat, citromlevet. Forrástól számítva kb. 10 percig főzzük (vagy addig, míg meg nem fő az alma). Hagyjuk alaposan kihűlni majd tálalhatjuk.
Tipp:
Aki szeretni édesebben tegyen bele több cukrot, vagy kóstolja meg.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »