Almakompót recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 3 darab alma
- 1 csomag vaníliás cukor
- kristálycukor
- 6 darab szegfűszeg
- csipet őrölt fahéj
- citromlé
Elkészítése:
Az almákat héját levágjuk, a magházat eltávolítjuk, kockákra vágjuk. Egy lábasban feltesszük annyi vízzel főzni, amennyi ellepi.
Hozzáadjuk a vaníliás cukrot és ízlés szerint kristálycukrot, a szegfűszeget, fahéjat, citromlevet. Forrástól számítva kb. 10 percig főzzük (vagy addig, míg meg nem fő az alma). Hagyjuk alaposan kihűlni majd tálalhatjuk.
Tipp:
Aki szeretni édesebben tegyen bele több cukrot, vagy kóstolja meg.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »