Zöldbab Juliska módra recept

Hozzávalók:
- 1 kg zöldbab
- 5 dkg vaj
- 2 dl tejföl
- 1 evőkanál liszt
- só
- néhány csepp citromlé vagy ecet
- csipetnyi cukor
Elkészítés:
A zöldbabot megtisztítjuk, és kis darabokra vágjuk, a forró vajon megforgatva, megsózva, citromlével vagy ecettel pikánsra ízesítjük. Először a saját levében, majd kevés vízzel puhára pároljuk, végül kevés cukorral szelídítjük az ízét. A lisztet a tejföllel simára keverjük, és ezzel sűrítjük be a zöldbabot.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »