Zöldbab Juliska módra recept

Hozzávalók:
- 1 kg zöldbab
- 5 dkg vaj
- 2 dl tejföl
- 1 evőkanál liszt
- só
- néhány csepp citromlé vagy ecet
- csipetnyi cukor
Elkészítés:
A zöldbabot megtisztítjuk, és kis darabokra vágjuk, a forró vajon megforgatva, megsózva, citromlével vagy ecettel pikánsra ízesítjük. Először a saját levében, majd kevés vízzel puhára pároljuk, végül kevés cukorral szelídítjük az ízét. A lisztet a tejföllel simára keverjük, és ezzel sűrítjük be a zöldbabot.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »