Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kétszínű zöldbabfőzelék recept

Kétszínű zöldbabfőzelék
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg sárgahüvelyű zöldbab (mirelit)
    • 50 dkg zöldhüvelyű zöldbab (mirelit)
    • 2 gerezd fokhagyma
    • pirospaprika
    • 1 babérlevél
    • 2,5 dl tejföl
    • 1,5 ek étkezési keményítő
    • 3 ek olaj

    Elkészítése:

    Egy nagyobb lábasban felhevítjük az olajat, majd rászórjuk a fagyos zöldbabot (nálam a zöld hüvelyű, vékonyabb, zsengébb volt, ezért ezt csak 5 perccel a sárga után tettem bele). Megvárjuk míg kiolvad és elkezd melegedni. Ekkor meghintjük a pirospaprikával, sózzuk, hozzáadjuk a finomra vágott fokhagymát és az egész babérlevelet és még kb 10 percig pároljuk, közben kevergetjük.

    Ekkor felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje és puhára főzzük. A tejfölben elkeverjük a keményítőt és hőkiegyenlítéses módszerrel behabarjuk. Még 1-2 percig forraljuk és már tálalhatjuk is.

    Tipp:

    Természetesen egyféle babból is készíthető és keményítő helyett sima lisztet vagy – az egészségesség jegyében – őrölt zabpelyhet is használhatunk.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá