Tökfőzelék recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 megfelelő és rendelkezésre álló tök legyalulva
- 1 l tej( ha kisebb a tök kevesebb is elég, nekem akkora tök volt a kertben, hogy 1 1/2 l tej kellett )
- olaj, liszt, közepes hagyma a rántáshoz
- só
- kevés pirospaprika (elhagyható)
- 1 kisebb paprika és paradicsom
- kis csokor kapor
- 1 kis doboz tejföl
Elkészítése:
Nem túl sűrű rántás készítek a lisztből, olajból és apróra vágott hagymából. Mikor aranybarna lesz, rádobom a tököt és felöntöm a tejjel ( a sorrend fordítva is történhet, kinek, hogy jobb)
Megsózom, meghintem paprikával és hozzáadom az összevágott kaprot és az egészben hagyott paprikát, ill. paradicsomot.
Ez utóbbiak nem biztos, hogy megpuhulnak mielőtt a tök elkészül de nem is baj, hiszen az ízük tökéletesen szétárad a főzelékben és akár ki is vehetjük Őket a végén.
Akkor jó, ha már a tök puha de még nem főtt szét, ekkor jöhet a tejföl és egy szempillantás után már el is zárhatjuk.
Sültekkel, pörköltekkel, fasírttal kivalló!
De magában sem megvetendő étel!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »