Tökfőzelék recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 megfelelő és rendelkezésre álló tök legyalulva
- 1 l tej( ha kisebb a tök kevesebb is elég, nekem akkora tök volt a kertben, hogy 1 1/2 l tej kellett )
- olaj, liszt, közepes hagyma a rántáshoz
- só
- kevés pirospaprika (elhagyható)
- 1 kisebb paprika és paradicsom
- kis csokor kapor
- 1 kis doboz tejföl
Elkészítése:
Nem túl sűrű rántás készítek a lisztből, olajból és apróra vágott hagymából. Mikor aranybarna lesz, rádobom a tököt és felöntöm a tejjel ( a sorrend fordítva is történhet, kinek, hogy jobb)
Megsózom, meghintem paprikával és hozzáadom az összevágott kaprot és az egészben hagyott paprikát, ill. paradicsomot.
Ez utóbbiak nem biztos, hogy megpuhulnak mielőtt a tök elkészül de nem is baj, hiszen az ízük tökéletesen szétárad a főzelékben és akár ki is vehetjük Őket a végén.
Akkor jó, ha már a tök puha de még nem főtt szét, ekkor jöhet a tejföl és egy szempillantás után már el is zárhatjuk.
Sültekkel, pörköltekkel, fasírttal kivalló!
De magában sem megvetendő étel!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »