Tökfőzelék recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 1 megfelelő és rendelkezésre álló tök legyalulva
- 1 l tej( ha kisebb a tök kevesebb is elég, nekem akkora tök volt a kertben, hogy 1 1/2 l tej kellett )
- olaj, liszt, közepes hagyma a rántáshoz
- só
- kevés pirospaprika (elhagyható)
- 1 kisebb paprika és paradicsom
- kis csokor kapor
- 1 kis doboz tejföl
Elkészítése:
Nem túl sűrű rántás készítek a lisztből, olajból és apróra vágott hagymából. Mikor aranybarna lesz, rádobom a tököt és felöntöm a tejjel ( a sorrend fordítva is történhet, kinek, hogy jobb)
Megsózom, meghintem paprikával és hozzáadom az összevágott kaprot és az egészben hagyott paprikát, ill. paradicsomot.
Ez utóbbiak nem biztos, hogy megpuhulnak mielőtt a tök elkészül de nem is baj, hiszen az ízük tökéletesen szétárad a főzelékben és akár ki is vehetjük Őket a végén.
Akkor jó, ha már a tök puha de még nem főtt szét, ekkor jöhet a tejföl és egy szempillantás után már el is zárhatjuk.
Sültekkel, pörköltekkel, fasírttal kivalló!
De magában sem megvetendő étel!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.