Tökfőzelék recept

Hozzávalók:
- 1kg gyalult tök
- 1 cs kapor
- 4 ek finomliszt
- só
- ételízesítő
- 1 fej vöröshagyma
- 1 tk pirospaprika
- 1 kis doboz tejföl
- 1 dl étolaj
Elkészítése:
A tököt sózzuk, hagyjuk kb. 10 percet állni majd kinyomkodjuk.
A vöröshagymát és a kaprot apróra vágjuk.
Az olajon megdinszteljük a hagymát, rászórjuk a lisztet és világos rántást készítünk.
Rátesszük a paprikát majd fél liter hideg vízzel simára keverjük.
Belerakjuk a kaprot, kevés ételízesítőt és a tököt és annyi vizet hogy a kívánt sűrűséget kapjuk. 10-15 percig lassú tűzön kevergetve főzzük.
Hozzákeverjük a tejfölt, egyet még forralunk rajta majd levesszük a tűzről.
Fasírttal, pörkölttel, sült virslivel vagy tükörtojással tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »