Tökfőzelék recept

Hozzávalók:
- 1kg gyalult tök
- 1 cs kapor
- 4 ek finomliszt
- só
- ételízesítő
- 1 fej vöröshagyma
- 1 tk pirospaprika
- 1 kis doboz tejföl
- 1 dl étolaj
Elkészítése:
A tököt sózzuk, hagyjuk kb. 10 percet állni majd kinyomkodjuk.
A vöröshagymát és a kaprot apróra vágjuk.
Az olajon megdinszteljük a hagymát, rászórjuk a lisztet és világos rántást készítünk.
Rátesszük a paprikát majd fél liter hideg vízzel simára keverjük.
Belerakjuk a kaprot, kevés ételízesítőt és a tököt és annyi vizet hogy a kívánt sűrűséget kapjuk. 10-15 percig lassú tűzön kevergetve főzzük.
Hozzákeverjük a tejfölt, egyet még forralunk rajta majd levesszük a tűzről.
Fasírttal, pörkölttel, sült virslivel vagy tükörtojással tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »