Tökfőzelék recept

Hozzávalók:
- 1kg gyalult tök
- 1 cs kapor
- 4 ek finomliszt
- só
- ételízesítő
- 1 fej vöröshagyma
- 1 tk pirospaprika
- 1 kis doboz tejföl
- 1 dl étolaj
Elkészítése:
A tököt sózzuk, hagyjuk kb. 10 percet állni majd kinyomkodjuk.
A vöröshagymát és a kaprot apróra vágjuk.
Az olajon megdinszteljük a hagymát, rászórjuk a lisztet és világos rántást készítünk.
Rátesszük a paprikát majd fél liter hideg vízzel simára keverjük.
Belerakjuk a kaprot, kevés ételízesítőt és a tököt és annyi vizet hogy a kívánt sűrűséget kapjuk. 10-15 percig lassú tűzön kevergetve főzzük.
Hozzákeverjük a tejfölt, egyet még forralunk rajta majd levesszük a tűzről.
Fasírttal, pörkölttel, sült virslivel vagy tükörtojással tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.09.02. kedd
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
Gyors vacsorák a suli után – 8 recept alig 1 óra alatt
Ha suli után gyors vacsorára vágyunk, ezek a receptek a legjobb választások
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.09.01 Hétfő
Szeptember 1-je mindig különleges nap: kezdődik az iskola, újra beindul a h
Tovább olvasom »
10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »