Tök főzelék másképpen recept

Hozzávalók:
- 1kg frissen legyalult tök
- 1 fej vörös hagyma
- 1 cs. friss kapor
- 2 db paradicsom
- 2 db paprika
- Só
- Piros paprika
- Ecet
Habaráshoz:
- 1 nagy tejföl
- 3-4 ek. Liszt
Elkészítése:
Hagymát kockára darabolom, majd kevés olajon meg párolom. A kaprot apróra vágom és beleteszem párolni, hogy az íze kijöjjön. A paradicsomot gerezdekre vágom, a paprikát karikákra, és beleteszem a hagymás kaporba. 1-2 percig keverem és utána beleteszem a gyalut-tököt és kb. 2 dl vízzel felengedem. Sózom, paprikázom. Mikor megfőtt behabarom. Aki szereti ecetet is rakhat bele tálaláskor.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »