Tök főzelék másképpen recept

Hozzávalók:
- 1kg frissen legyalult tök
- 1 fej vörös hagyma
- 1 cs. friss kapor
- 2 db paradicsom
- 2 db paprika
- Só
- Piros paprika
- Ecet
Habaráshoz:
- 1 nagy tejföl
- 3-4 ek. Liszt
Elkészítése:
Hagymát kockára darabolom, majd kevés olajon meg párolom. A kaprot apróra vágom és beleteszem párolni, hogy az íze kijöjjön. A paradicsomot gerezdekre vágom, a paprikát karikákra, és beleteszem a hagymás kaporba. 1-2 percig keverem és utána beleteszem a gyalut-tököt és kb. 2 dl vízzel felengedem. Sózom, paprikázom. Mikor megfőtt behabarom. Aki szereti ecetet is rakhat bele tálaláskor.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelttészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »