Tök főzelék másképpen recept
Hozzávalók:
- 1kg frissen legyalult tök
- 1 fej vörös hagyma
- 1 cs. friss kapor
- 2 db paradicsom
- 2 db paprika
- Só
- Piros paprika
- Ecet
Habaráshoz:
- 1 nagy tejföl
- 3-4 ek. Liszt
Elkészítése:
Hagymát kockára darabolom, majd kevés olajon meg párolom. A kaprot apróra vágom és beleteszem párolni, hogy az íze kijöjjön. A paradicsomot gerezdekre vágom, a paprikát karikákra, és beleteszem a hagymás kaporba. 1-2 percig keverem és utána beleteszem a gyalut-tököt és kb. 2 dl vízzel felengedem. Sózom, paprikázom. Mikor megfőtt behabarom. Aki szereti ecetet is rakhat bele tálaláskor.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

