Tök főzelék másképpen recept

Hozzávalók:
- 1kg frissen legyalult tök
- 1 fej vörös hagyma
- 1 cs. friss kapor
- 2 db paradicsom
- 2 db paprika
- Só
- Piros paprika
- Ecet
Habaráshoz:
- 1 nagy tejföl
- 3-4 ek. Liszt
Elkészítése:
Hagymát kockára darabolom, majd kevés olajon meg párolom. A kaprot apróra vágom és beleteszem párolni, hogy az íze kijöjjön. A paradicsomot gerezdekre vágom, a paprikát karikákra, és beleteszem a hagymás kaporba. 1-2 percig keverem és utána beleteszem a gyalut-tököt és kb. 2 dl vízzel felengedem. Sózom, paprikázom. Mikor megfőtt behabarom. Aki szereti ecetet is rakhat bele tálaláskor.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »