Spenót főzelék recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók (4 személyre):
- 1,5 kg friss spenót
- 4 evőkanál étolaj
- 2 evőkanál liszt
- 1 fej fokhagyma
- kb 7 dl tej
- ízlés szerint só
Elkészítése:
A spenótot alaposan megmossuk. A spenótot feltesszük főni, melyet forrás után még kb 15-20 percig főzünk, majd leszűrjük.
Közben elkészítjük a rántást úgy, hogy az olajt felhevítjük, beletesszük a lisztet és állandó keverés mellett zsemleszínűre sütjük, majd beletesszük az átnyomott fokhagymát és azzal még kicsit átsütjük.
Az elkészült rántásba beletesszük a leszűrt spenótot, jól elkeverjük, majd fokozatosan felöntjük tejjel, melyet állandó keverés mellett kellő sűrűségűre főzzük, ízlés szerint sózzuk.
A spenót főzeléknek körete lehet:sült hús, sült virsli, fasírozott, tükörtojás, rántott sajt, bundás kenyér, sült lecsó kolbász.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »