Spenót főzelék recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók (4 személyre):
- 1,5 kg friss spenót
- 4 evőkanál étolaj
- 2 evőkanál liszt
- 1 fej fokhagyma
- kb 7 dl tej
- ízlés szerint só
Elkészítése:
A spenótot alaposan megmossuk. A spenótot feltesszük főni, melyet forrás után még kb 15-20 percig főzünk, majd leszűrjük.
Közben elkészítjük a rántást úgy, hogy az olajt felhevítjük, beletesszük a lisztet és állandó keverés mellett zsemleszínűre sütjük, majd beletesszük az átnyomott fokhagymát és azzal még kicsit átsütjük.
Az elkészült rántásba beletesszük a leszűrt spenótot, jól elkeverjük, majd fokozatosan felöntjük tejjel, melyet állandó keverés mellett kellő sűrűségűre főzzük, ízlés szerint sózzuk.
A spenót főzeléknek körete lehet:sült hús, sült virsli, fasírozott, tükörtojás, rántott sajt, bundás kenyér, sült lecsó kolbász.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »