Tejszínes sárgaborsó főzelék recept

Hozzávalók:
- 25 dkg sárgaborsó
- 2 nagyobb krumpli
- 1 leveskocka
- 1 tk só
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csipet bors
- 2 dl főzőtejszín (20%-os)
Elkészítése:
A sárgaborsót beáztatjuk forró vízbe 3-4 órára. A krumplikat meghámozzuk, megmossuk, és apró kockára vágjuk.
A vizet leöntjük a borsóról, majd bő 1 l vízzel felöntjük, beletesszük a krumplit, a leveskockát, sózzuk, borsozzuk, és belezúzzuk a fokhagymákat. Legalább 50 percig fedő alatt főzzük. Ezalatt többször kavarjuk meg, vigyázzunk, mert szeret leragadni.
Ha még nem elég puha a sárgaborsó, de már elfőtt a leve, tehetünk még hozzá, de csak keveset.
Ha már puha a borsó, öntsük bele a tejszínt, majd forraljuk fel.
Kínálhatunk hozzá pörköltet, sült húsokat, vagy csak tükörtojást.
Tipp:
Ritkán készítem ezt a főzeléket, mert gyakorlatilag csak az én kedvencem a családban. A receptet Anyukámtól tanultam, de a tejszín már saját ötlet.
A tejszínes sárgaborsó főzelék kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 4 g
Szénhidrát: 12 g
Zsír: 2 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »