Tejszínes sárgaborsó főzelék recept

Hozzávalók:
- 25 dkg sárgaborsó
- 2 nagyobb krumpli
- 1 leveskocka
- 1 tk só
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csipet bors
- 2 dl főzőtejszín (20%-os)
Elkészítése:
A sárgaborsót beáztatjuk forró vízbe 3-4 órára. A krumplikat meghámozzuk, megmossuk, és apró kockára vágjuk.
A vizet leöntjük a borsóról, majd bő 1 l vízzel felöntjük, beletesszük a krumplit, a leveskockát, sózzuk, borsozzuk, és belezúzzuk a fokhagymákat. Legalább 50 percig fedő alatt főzzük. Ezalatt többször kavarjuk meg, vigyázzunk, mert szeret leragadni.
Ha még nem elég puha a sárgaborsó, de már elfőtt a leve, tehetünk még hozzá, de csak keveset.
Ha már puha a borsó, öntsük bele a tejszínt, majd forraljuk fel.
Kínálhatunk hozzá pörköltet, sült húsokat, vagy csak tükörtojást.
Tipp:
Ritkán készítem ezt a főzeléket, mert gyakorlatilag csak az én kedvencem a családban. A receptet Anyukámtól tanultam, de a tejszín már saját ötlet.
A tejszínes sárgaborsó főzelék kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 4 g
Szénhidrát: 12 g
Zsír: 2 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »