Sárgaborsó főzelék recept

Hozzávalók:
- 50 dkg sárgaborsó
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db leveskocka (sómentes)
- 3 db babérlevél
- 2 evőkanál olívaolaj
- csipet só
A rántáshoz:
- 1 ek olaj
- 1 ek liszt
- 1 mk piros paprika
Elkészítése:
A sárgaborsót beáztatjuk egy éjszakára. A hagymákat megtisztítjuk, és apróra feldaraboljuk. Az olívaolajon üvegesre pároljuk a vöröshagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát. A sárgaborsóról leöntjük a vizet és a hagymákra tesszük. Felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje, majd fűszerezzük (leveskocka, babérlevél, húsleves kocka,só )fedő alatt főzzük,egy kis rést hagyunk,hogy a gőztől ki ne fusson. Az elfőtt vizet főzés közben pótoljuk.
Egy evőkanál olajon 1 evőkanál liszttel,1 kiskanál pirospaprikával megszórva nagyon híg rántást készítünk, vízzel felöntjük, majd a sárgaborsóhoz öntjük. Összekeverjük, ha sűrű lenne, akkor öntünk hozzá még vizet, összeforraljuk. Fasírt pogácsával fogyasztottuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »