Salátafőzelék recept

Hozzávalók:
- 1 fej saláta
- 0,5 l tej
- 2-3 gerezd foghagyma,
- ecet vagy tejföl
- kb 1 evőkanál só
A saláta külső leveleit leszedjük, megmossuk és vékony csíkokra vágjuk és jócskán lesózzuk./ a szívét savanyúnak el lehet használni/
Ezután olajon rózsaszínű rántást készítünk, beletesszük a foghagymát és felöntjük tejjel, ha nagyon sűrű vízzel hígítjuk. /Készülhet fele tej, fele víz arányban is/
Ha kiforrta magát belecsavarjuk az összeesett salátát. A saláta kiengedett sós levével és egy kicsi borssal ízesítjük. A végén pár csepp ecettel, vagy tejföllel savanyítjuk ízlés szerint. Vigyázat az ecettől besűrűsödik, ekkor pótoljunk még folyadékot hozzá.
Tükörtojással, rántott párizsival tálaljuk.
/Mivel a salátát nem főzzük, hanem lényegében nyersen fogyasztjuk a rengeteg vitamin benne marad az ételben./
A receptet küldte: Siposné Filó Ágnes
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »
A legjobb házias egytálételek – húsimádóknak és zöldségkedvelőknek
Amikor kevés az időd, de valami igazán laktatót szeretnél főzni, az egytálé
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »