Paradicsomos karfiolfőzelék recept

Hozzávalók:
- 1 kis fej karfiol
- fél kg burgonya
- 3 dl paradicsomlé
- 2 db sárgarépa
- 1 paprika
- 2 evőkanál liszt
- 1 csokor zeller zöld
- só, olaj, ételízesítő
Elkészítése: karfiolt rózsáira szedjük, a burgonyát meghámozzuk, és kisebb kockákra vágjuk. A sárgarépát megtisztítjuk és felszeleteljük. Az olajon megsütjük a burgonyát, hozzáadjuk a karfiolt, az apróra vágott zeller zöldet, a vékony csíkokra aprított paprikát és fedő nélkül megpároljuk. Megszórjuk liszttel és felöntjük paradicsomlével. Addig főzzük, amíg minden puha nem lesz.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »