Paradicsomos káposzta húsgombóccal recept

Hozzávalók:
- 1 fejeskáposzta kb 1 kg
- 1 l paradicsomlé
- 1/2 kg darált sertéshús
- 5 evőkanál rizs
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál étolaj
- 1,5 evőkanál finomliszt
- 1 kávéskanál pirospaprika
- frissen őrölt feketebors, köménymag
- cukor
- só
Elkészítése:
A vékonyra metélt káposztát sóval, cukorral, köménymaggal ízesített, 1 l vízben és a paradicsomlében felteszem főni.
Amikor forrni kezd, beleteszem a húsgombócokat, amikhez összegyúrom a darált húst az apróra vágott vöröshagymával, a zúzott fokhagymával, a rizzsel, a tojásokkal, sóval és borssal. 1 órát főzöm.
Az olajon a liszttel rántást készítek, a tűzről lehúzva meghintem pirospaprikával, majd besűrítem vele a káposztát.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »