Paradicsomos káposzta húsgombóccal recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 fejeskáposzta kb 1 kg
- 1 l paradicsomlé
- 1/2 kg darált sertéshús
- 5 evőkanál rizs
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál étolaj
- 1,5 evőkanál finomliszt
- 1 kávéskanál pirospaprika
- frissen őrölt feketebors, köménymag
- cukor
- só
Elkészítése:
A vékonyra metélt káposztát sóval, cukorral, köménymaggal ízesített, 1 l vízben és a paradicsomlében felteszem főni.
Amikor forrni kezd, beleteszem a húsgombócokat, amikhez összegyúrom a darált húst az apróra vágott vöröshagymával, a zúzott fokhagymával, a rizzsel, a tojásokkal, sóval és borssal. 1 órát főzöm.
Az olajon a liszttel rántást készítek, a tűzről lehúzva meghintem pirospaprikával, majd besűrítem vele a káposztát.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.