Paradicsomos káposzta húsgombóccal recept
Hozzávalók:
- 1 fejeskáposzta kb 1 kg
- 1 l paradicsomlé
- 1/2 kg darált sertéshús
- 5 evőkanál rizs
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál étolaj
- 1,5 evőkanál finomliszt
- 1 kávéskanál pirospaprika
- frissen őrölt feketebors, köménymag
- cukor
- só
Elkészítése:
A vékonyra metélt káposztát sóval, cukorral, köménymaggal ízesített, 1 l vízben és a paradicsomlében felteszem főni.
Amikor forrni kezd, beleteszem a húsgombócokat, amikhez összegyúrom a darált húst az apróra vágott vöröshagymával, a zúzott fokhagymával, a rizzsel, a tojásokkal, sóval és borssal. 1 órát főzöm.
Az olajon a liszttel rántást készítek, a tűzről lehúzva meghintem pirospaprikával, majd besűrítem vele a káposztát.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

