Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Paradicsomos káposzta recept

Paradicsomos káposzta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 kisebb fejes káposzta
    • 1 nagyobb vöröshagyma
    • 1 üveg sűrített paradicsom
    • 3 ek liszt
    • 2 ek olaj
    • 1 tk pirospaprika
    • cukor (v. édesítőszer)

    Elkészítése:

    A káposztát és a vöröshagymát szép vékonyra felvágjuk, majd felöntjük annyi paradicsomlével, hogy jól ellepje. (A sűrített paradicsomot előzőleg simára keverjük a vízzel.) Ezután sózzuk, és ízlés szerinti mennyiségű cukorral ízesítjük.

    Felforraljuk, majd a hőfokot mérsékeljük, és puhára főzzük a káposztát.

    A lisztből és az olajból világos zsemle színű rántást készítünk, majd levesszük a tűzről, és hozzákeverjük a pirospaprikát.

    Ezután a rántást kicsit hűlni hagyjuk, majd felengedjük a káposzta levével. Simára keverjük, majd állandó keverés mellett a káposztára öntjük. Kevergetve addig főzzük, amíg teljesen sima állagú szószt kapunk. Ezután pár percig még főzzük, és ha kell utána ízesítjük.

    Tálaláskor a paradicsomos káposztát sült oldalassal vagy más hússal, esetleg fasírozottal kínáljuk.

    A paradicsomos káposzta kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 62 kcal
    Fehérje: 2 g
    Szénhidrát: 10 g
    Zsír: 2 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá