Paradicsomos káposzta recept

Hozzávalók:
- 1 kg fehér édes káposzta
- 3 evőkanál olaj
- 2 evőkanál liszt
- 1/2 liter paradicsom ivólé
- só
- őrölt bors
- cukor
- 1 babérlevél
Elkészítés:
A káposztát először félbevágjuk, majd kitorzsázva, laskára vágjuk. Annyi sós vízben tesszük fel főni, hogy félig ellepje. Közben az olajból a liszttel barna rántást készítünk, a paradicsomlével felengedjük, majd beletesszük a leszűrt káposztát. Annyi káposztafőzővízzel hígítjuk, hogy sűrű mártás legyen. Ha paradicsompürével főzzük, akkor káposztafőzővízzel hígítjuk. (Főzhetünk a mártásba babérlevelet is ízesítőül, ahogy az Erdélyben szokás.) A végén őrölt borssal meg cukorral adjuk meg a kellemesen édeskés-fűszeres ízét.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »