Paradicsomos káposzta recept

Hozzávalók:
- 1 kg fehér édes káposzta
- 3 evőkanál olaj
- 2 evőkanál liszt
- 1/2 liter paradicsom ivólé
- só
- őrölt bors
- cukor
- 1 babérlevél
Elkészítés:
A káposztát először félbevágjuk, majd kitorzsázva, laskára vágjuk. Annyi sós vízben tesszük fel főni, hogy félig ellepje. Közben az olajból a liszttel barna rántást készítünk, a paradicsomlével felengedjük, majd beletesszük a leszűrt káposztát. Annyi káposztafőzővízzel hígítjuk, hogy sűrű mártás legyen. Ha paradicsompürével főzzük, akkor káposztafőzővízzel hígítjuk. (Főzhetünk a mártásba babérlevelet is ízesítőül, ahogy az Erdélyben szokás.) A végén őrölt borssal meg cukorral adjuk meg a kellemesen édeskés-fűszeres ízét.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »
10 szuper lecsós recept, amit még nem próbáltál
Fedezd fel a lecsó sokoldalúságát ebben a válogatásban, ahol a hagyományos
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? szeptember 5. péntek
Lassan beköszönt az ősz, ilyenkor jól esik egy kis kényeztetés az asztalon.
Tovább olvasom »
Levesrajongók álomválogatása – 12 tápláló és finom leves, ha valami meleget ennél
A levesek igazi komfortfogások – legyen szó füstölt kolbászos bablevesről,
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.09.04. csütrötök
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »