Paradicsomos káposzta recept
Hozzávalók:
- 1 kisebb fejes káposzta
- 1 nagyobb vöröshagyma
- 1 üveg sűrített paradicsom
- só
- 3 ek liszt
- 2 ek olaj
- 1 tk pirospaprika
- cukor (v. édesítőszer)
Elkészítése:
A káposztát és a vöröshagymát szép vékonyra felvágjuk, majd felöntjük annyi paradicsomlével, hogy jól ellepje. (A sűrített paradicsomot előzőleg simára keverjük a vízzel.) Ezután sózzuk, és ízlés szerinti mennyiségű cukorral ízesítjük.
Felforraljuk, majd a hőfokot mérsékeljük, és puhára főzzük a káposztát.
A lisztből és az olajból világos zsemle színű rántást készítünk, majd levesszük a tűzről, és hozzákeverjük a pirospaprikát.
Ezután a rántást kicsit hűlni hagyjuk, majd felengedjük a káposzta levével. Simára keverjük, majd állandó keverés mellett a káposztára öntjük. Kevergetve addig főzzük, amíg teljesen sima állagú szószt kapunk. Ezután pár percig még főzzük, és ha kell utána ízesítjük.
Tálaláskor a paradicsomos káposztát sült oldalassal vagy más hússal, esetleg fasírozottal kínáljuk.
A paradicsomos káposzta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 2 g
Szénhidrát: 10 g
Zsír: 2 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »
Könnyed köretek az ünnepi menühöz – 12 majonézmentes saláta
A karácsonyi ételek mellé sokszor jól esik egy friss, könnyű saláta, amely
Tovább olvasom »
Karácsonyi ünnepi menü: 12 kipróbált töltött hús recept
A karácsonyi asztalon mindig jól mutat egy szaftos, gazdagon töltött húsfél
Tovább olvasom »

