Paradicsomos káposzta recept

Hozzávalók:
- 1 kisebb fejes káposzta
- 1 nagyobb vöröshagyma
- 1 üveg sűrített paradicsom
- só
- 3 ek liszt
- 2 ek olaj
- 1 tk pirospaprika
- cukor (v. édesítőszer)
Elkészítése:
A káposztát és a vöröshagymát szép vékonyra felvágjuk, majd felöntjük annyi paradicsomlével, hogy jól ellepje. (A sűrített paradicsomot előzőleg simára keverjük a vízzel.) Ezután sózzuk, és ízlés szerinti mennyiségű cukorral ízesítjük.
Felforraljuk, majd a hőfokot mérsékeljük, és puhára főzzük a káposztát.
A lisztből és az olajból világos zsemle színű rántást készítünk, majd levesszük a tűzről, és hozzákeverjük a pirospaprikát.
Ezután a rántást kicsit hűlni hagyjuk, majd felengedjük a káposzta levével. Simára keverjük, majd állandó keverés mellett a káposztára öntjük. Kevergetve addig főzzük, amíg teljesen sima állagú szószt kapunk. Ezután pár percig még főzzük, és ha kell utána ízesítjük.
Tálaláskor a paradicsomos káposztát sült oldalassal vagy más hússal, esetleg fasírozottal kínáljuk.
A paradicsomos káposzta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 2 g
Szénhidrát: 10 g
Zsír: 2 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »