Lencsefőzelék rántás nélkül recept

Hozzávalók:
- 1/2 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- piros paprika
- só, bors
- 1 konzerv lencse (lehet magunk által főzött is) kb. 20 dkg
- füstölt kolbász karikák
Elkészítése:
A vöröshagymát apróra vágjuk és megpirítjuk kevés zsiradékon. Pörkölt alapot készítünk, abba mehet bele az előfőzött lencse (vagy konzerv), felöntjük 2 dl vízzel és összefőzzük. Fűszerezzük.
Amikor összeforrt, egy kicsit kiveszünk és botmixerrel összeturmixoljuk. Ezzel sűrítjük. Amikor besűrűsödött, akkor a kolbász karikákat megpirítjuk egy serpenyőben és mehet is az asztalra.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »