Lencsefőzelék recept

Hozzávalók:
- 50 dkg lencse
- 1 fej vöröshagyma
- 3-4 db babérlevél
- 1 ek pirospaprika
- só
- 4 ek mustár
- 1 kis pohár tejföl
- finomliszt
- étolaj
- 1 ek kristálycukor
- ecet ízlés szerint
Elkészítése:
A lencsét átválogatjuk, alaposan átmossuk. A hagymát apróra vágjuk. Kevés olajon megdinszteljük a hagymát, rászórjuk a paprikát és felöntjük kevés vízzel. Hozzáadjuk a lencsét. Sózzuk, beletesszük a babérlevelet, mustárt és a cukrot. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Puhára főzzük. Zsemleszínű rántást készítünk. A tűzről levéve belekeverjük a tejfölt és hideg vízzel csomómentesre keverjük. Besűrítjük vele a főzeléket. Ízlés szerint cukorral, ecettel még ízesíthetünk rajta. Főtt füstölt tarjával, főtt tojással vagy vagdalttal tálaljuk. Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors vacsorák a suli után – 8 recept alig 1 óra alatt
Ha suli után gyors vacsorára vágyunk, ezek a receptek a legjobb választások
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.09.01 Hétfő
Szeptember 1-je mindig különleges nap: kezdődik az iskola, újra beindul a h
Tovább olvasom »
10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »