Tejfölös krumplifőzelék recept

Hozzávalók:
- 1 kg krumpli
- 1 tk ételízesítő
- só
- 2 babérlevél
- 1 ek liszt
- 2-3 dl tejföl
Elkészítése:
A krumplit pucoljuk meg, majd vágjuk fel apró kockákra. Ezután öntsük fel annyi vízzel, hogy jól ellepje.
Ízlés szerint sózzuk, ízesítsük ételízesítővel, majd tegyük bele a babérlevelet is. Ezután addig főzzük, még a krumpli teljesen puhára fől.
A lisztet keverjük simára a tejföllel, majd adjunk hozzá egy kevés főzőlevet és szintén keverjük simára.
Ezután a tejfölös-lisztes keveréket öntsük a krumplira, majd állandó keverés mellett, addig főzzük, még besűrűsödik a főzelék. Közben ízlés szerint kicsit nyomkodjuk össze a krumplit.
Tálaláskor a főzelék mellé ízlés szerint kínálhatunk pörköltet, sült húst, fasírozottat.
Tipp:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »