Tejfölös krumplifőzelék recept
Hozzávalók:
- 1 kg krumpli
- 1 tk ételízesítő
- só
- 2 babérlevél
- 1 ek liszt
- 2-3 dl tejföl
Elkészítése:
A krumplit pucoljuk meg, majd vágjuk fel apró kockákra. Ezután öntsük fel annyi vízzel, hogy jól ellepje.
Ízlés szerint sózzuk, ízesítsük ételízesítővel, majd tegyük bele a babérlevelet is. Ezután addig főzzük, még a krumpli teljesen puhára fől.
A lisztet keverjük simára a tejföllel, majd adjunk hozzá egy kevés főzőlevet és szintén keverjük simára.
Ezután a tejfölös-lisztes keveréket öntsük a krumplira, majd állandó keverés mellett, addig főzzük, még besűrűsödik a főzelék. Közben ízlés szerint kicsit nyomkodjuk össze a krumplit.
Tálaláskor a főzelék mellé ízlés szerint kínálhatunk pörköltet, sült húst, fasírozottat.
Tipp:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »

