Krumplifőzelék recept

Hozzávalók:
- 1 kg burgonya meghámozva és felszeletelve
- néhány babérlevél
- kevés só
- kevés őrölt bors
- 1 kávéskanál cukor
- 1 kanál almaecet
- 200 g főzőtejszín vagy tejföl
- 1 kanál liszt vagy keményítő
- csipetnyi majoránna és petrezselyemlevél
Elkészítése:
A burgonyát meghámozzuk, karikákra vágjuk. Sós, enyhén ecetes vízben, néhány babérlevéllel feltesszük főni annyi vízben, hogy bőven ellepje. Vigyázzunk, hogy ne főzzük túl!
Mikor a krumpli már majdnem megfőtt, a főző levéből keveset kivéve, hozzáadjuk tejszínt és lisztet vagy keményítőt teszünk, majd csomómentesre keverjük. A habarásba őrölt borsot és/vagy őrölt pirospaprikát is tehetünk.
A habarással együtt felfőzzük, pici cukrot adunk hozzá, valamint csipetnyi majoránnát, petrezselyemzöldet is tehetünk bele.
Bármilyen feltéttel tálalhatjuk. Sült hús, fasírt, virsli, főtt tojás is illik hozzá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »