Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Krumplifőzelék recept

Krumplifőzelék
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 kg burgonya meghámozva és felszeletelve
    • néhány babérlevél
    • kevés só
    • kevés őrölt bors
    • 1 kávéskanál cukor
    • 1 kanál almaecet
    • 200 g főzőtejszín vagy tejföl
    • 1 kanál liszt vagy keményítő
    • csipetnyi majoránna és petrezselyemlevél

    Elkészítése:

    A burgonyát meghámozzuk, karikákra vágjuk. Sós, enyhén ecetes vízben, néhány babérlevéllel feltesszük főni annyi vízben, hogy bőven ellepje. Vigyázzunk, hogy ne főzzük túl!

    Mikor a krumpli már majdnem megfőtt, a főző levéből keveset kivéve, hozzáadjuk tejszínt és lisztet vagy keményítőt teszünk, majd csomómentesre keverjük. A habarásba őrölt borsot és/vagy őrölt pirospaprikát is tehetünk.

    A habarással együtt felfőzzük, pici cukrot adunk hozzá, valamint csipetnyi majoránnát, petrezselyemzöldet is tehetünk bele.
    Bármilyen feltéttel tálalhatjuk. Sült hús, fasírt, virsli, főtt tojás is illik hozzá.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá