Krumplifőzelék recept
Hozzávalók:
- 1 kg burgonya meghámozva és felszeletelve
- néhány babérlevél
- kevés só
- kevés őrölt bors
- 1 kávéskanál cukor
- 1 kanál almaecet
- 200 g főzőtejszín vagy tejföl
- 1 kanál liszt vagy keményítő
- csipetnyi majoránna és petrezselyemlevél
Elkészítése:
A burgonyát meghámozzuk, karikákra vágjuk. Sós, enyhén ecetes vízben, néhány babérlevéllel feltesszük főni annyi vízben, hogy bőven ellepje. Vigyázzunk, hogy ne főzzük túl!
Mikor a krumpli már majdnem megfőtt, a főző levéből keveset kivéve, hozzáadjuk tejszínt és lisztet vagy keményítőt teszünk, majd csomómentesre keverjük. A habarásba őrölt borsot és/vagy őrölt pirospaprikát is tehetünk.
A habarással együtt felfőzzük, pici cukrot adunk hozzá, valamint csipetnyi majoránnát, petrezselyemzöldet is tehetünk bele.
Bármilyen feltéttel tálalhatjuk. Sült hús, fasírt, virsli, főtt tojás is illik hozzá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »


