Krumplifőzelék recept

Hozzávalók:
- 1 kg burgonya meghámozva és felszeletelve
- néhány babérlevél
- kevés só
- kevés őrölt bors
- 1 kávéskanál cukor
- 1 kanál almaecet
- 200 g főzőtejszín vagy tejföl
- 1 kanál liszt vagy keményítő
- csipetnyi majoránna és petrezselyemlevél
Elkészítése:
A burgonyát meghámozzuk, karikákra vágjuk. Sós, enyhén ecetes vízben, néhány babérlevéllel feltesszük főni annyi vízben, hogy bőven ellepje. Vigyázzunk, hogy ne főzzük túl!
Mikor a krumpli már majdnem megfőtt, a főző levéből keveset kivéve, hozzáadjuk tejszínt és lisztet vagy keményítőt teszünk, majd csomómentesre keverjük. A habarásba őrölt borsot és/vagy őrölt pirospaprikát is tehetünk.
A habarással együtt felfőzzük, pici cukrot adunk hozzá, valamint csipetnyi majoránnát, petrezselyemzöldet is tehetünk bele.
Bármilyen feltéttel tálalhatjuk. Sült hús, fasírt, virsli, főtt tojás is illik hozzá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »