Krumplifőzelék recept
Hozzávalók:
- 1/2 kg krumpli
- 1 nagy pohár tejföl
- 2 evőkanál liszt
- só, bors
- ételízesítő
- 1 csipet pirospaprika
- 2 db babérlevél
Elkészítése:
A krumplikat meghámozzuk, megmossuk, és kockákra vágjuk. Felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Beledobjuk a babérlevelet, borssal, sóval, delikáttal ízesítjük (ízlés szerint). Amíg fő a krumpli, elkészítjük a habarást. A lisztet egy kevés vízzel csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a tejfölt és a pirospaprikát is. Amikor a krumpli megfőtt, folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a habarást. Ha nem elég sűrű, akkor egy pici lisztet még vízzel elkeverünk, és azt is az ételhez adjuk. Megvárjuk, még rottyan egyet, és kész is. Fasírttal, töltelékkel tálalhatjuk. Nagyon gyors és ízletes étel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »

