Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kapros kelkáposzta főzelék recept

Kapros kelkáposzta főzelék
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 1 fej kelkáposzta (kb. 1 kg)
  • 1 ek olaj
  • 1 ek rozsliszt
  • 2 közepes nagyságú krumpli
  • 1 mk őrölt köménymag
  • 1 nagy csokor friss kapor
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tk édes nemes pirospaprika
  • tejföl

Elkészítése:

A káposzta torzsáját eltávolítjuk, megmossuk, és csíkokra vágjuk.

A krumplit megpucoljuk és felkockázzuk.

A burgonyát és a felcsíkozott káposztát egy fazékba tesszük, és annyi sós vizet öntünk rá, ami éppen ellepi. Megszórjuk köménnyel, beletesszük a zúzott fokhagymát és az apróra vágott kaprot.

Kb. 15 perc alatt puhára főzzük (a téli kelkáposztának több idő kell).

Amíg fő, elkészítjük a rántást: a lisztet az olajon megpirítjuk, belekeverjük a pirospaprikát. Hideg víz hozzáadásával csomómentesre keverjük, majd folytonos kevergetés mellett a főzelékhez adjuk, és az egészet felforraljuk.

Tejföllel kínáljuk.

Tipp:

Mi apró kockára vágott sertéshússal ettük, de bármilyen feltéttel fogyasztható.

Hozzáadom a receptfüzethez

Őket is nézd meg!

Szólj hozzá