Kapros kelkáposzta főzelék recept

Hozzávalók:
- 1 fej kelkáposzta (kb. 1 kg)
- 1 ek olaj
- 1 ek rozsliszt
- 2 közepes nagyságú krumpli
- 1 mk őrölt köménymag
- 1 nagy csokor friss kapor
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- 1 tk édes nemes pirospaprika
- tejföl
Elkészítése:
A káposzta torzsáját eltávolítjuk, megmossuk, és csíkokra vágjuk.
A krumplit megpucoljuk és felkockázzuk.
A burgonyát és a felcsíkozott káposztát egy fazékba tesszük, és annyi sós vizet öntünk rá, ami éppen ellepi. Megszórjuk köménnyel, beletesszük a zúzott fokhagymát és az apróra vágott kaprot.
Kb. 15 perc alatt puhára főzzük (a téli kelkáposztának több idő kell).
Amíg fő, elkészítjük a rántást: a lisztet az olajon megpirítjuk, belekeverjük a pirospaprikát. Hideg víz hozzáadásával csomómentesre keverjük, majd folytonos kevergetés mellett a főzelékhez adjuk, és az egészet felforraljuk.
Tejföllel kínáljuk.
Tipp:
Mi apró kockára vágott sertéshússal ettük, de bármilyen feltéttel fogyasztható.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »
Online italbolt – széles választék könnyű italokból a nyaralás mellé (x)
A nyári pihenés során mindenkinek jól esik olykor egy pohár ital. Mindenkép
Tovább olvasom »
12 varázslatos szilvalekváros süti, amivel újraélheted a nagyi konyhájának illatát!
Ezek a sütemények igazi klasszikusok, amiket gyerekkorunk óta szeretünk – r
Tovább olvasom »