Kapros kelkáposzta főzelék recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 1 fej kelkáposzta (kb. 1 kg)
- 1 ek olaj
- 1 ek rozsliszt
- 2 közepes nagyságú krumpli
- 1 mk őrölt köménymag
- 1 nagy csokor friss kapor
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- 1 tk édes nemes pirospaprika
- tejföl
Elkészítése:
A káposzta torzsáját eltávolítjuk, megmossuk, és csíkokra vágjuk.
A krumplit megpucoljuk és felkockázzuk.
A burgonyát és a felcsíkozott káposztát egy fazékba tesszük, és annyi sós vizet öntünk rá, ami éppen ellepi. Megszórjuk köménnyel, beletesszük a zúzott fokhagymát és az apróra vágott kaprot.
Kb. 15 perc alatt puhára főzzük (a téli kelkáposztának több idő kell).
Amíg fő, elkészítjük a rántást: a lisztet az olajon megpirítjuk, belekeverjük a pirospaprikát. Hideg víz hozzáadásával csomómentesre keverjük, majd folytonos kevergetés mellett a főzelékhez adjuk, és az egészet felforraljuk.
Tejföllel kínáljuk.
Tipp:
Mi apró kockára vágott sertéshússal ettük, de bármilyen feltéttel fogyasztható.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.