Kapor mártás recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 2 nagyobb csokor kapor
- ízlés szerint só
- kevés cukor
- tejföl
- 1 ek olaj és ugyanennyi liszt
- kevés víz ( kb. 2 dl)
Elkészítése:
A friss kaprot megmossuk, majd apróra vágjuk. Az olajat felmelegítjük és a liszt hozzáadásával rántást készítünk, majd rárakjuk a kaprot.
Sózzuk, cukrozzuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy puhára tudjuk főzni vele a kaprot. Ha kész, 1 evőkanál tejföllel még ízesítjük.
Tipp:
Én úgy szoktam elkészíteni, mint a sóskát, víz helyett tejjel is felönthetjük. Húsok mellé kínálhatjuk, de önállóan is finom, vagy akár tojással.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »


