Kapor mártás recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Hozzávalók:
- 2 nagyobb csokor kapor
- ízlés szerint só
- kevés cukor
- tejföl
- 1 ek olaj és ugyanennyi liszt
- kevés víz ( kb. 2 dl)
Elkészítése:
A friss kaprot megmossuk, majd apróra vágjuk. Az olajat felmelegítjük és a liszt hozzáadásával rántást készítünk, majd rárakjuk a kaprot.
Sózzuk, cukrozzuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy puhára tudjuk főzni vele a kaprot. Ha kész, 1 evőkanál tejföllel még ízesítjük.
Tipp:
Én úgy szoktam elkészíteni, mint a sóskát, víz helyett tejjel is felönthetjük. Húsok mellé kínálhatjuk, de önállóan is finom, vagy akár tojással.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.