Gyors spenót recept
Elkészítés:
Olvasszuk fel a mirelit spenótot. A zsemléket vágjuk apró kockákra és helyezzük egy tálba. Forraljuk fel a tejet, amivel öntsük le a zsemlét, amit villával törjünk össze vagy kézi robotgéppel pürésítsük ki.
Készítsük el a rántást: kevés olajat hevítsünk fel, adjunk hozzá 4-5 kanál lisztet. Ha túl híg, akkor mehet még hozzá egy kevés liszt, ha túl sűrű, akkor olaj. Amikor szép világos a rántás, dobjuk rá a zúzott fokhagymát. Ezek után ráönthetjük a spenótot, gyorsan keverjük el. Egyenként folyamatos kevergetés mellett törjük bele a két tojást,amit felvertünk és adjunk hozzá egy csipet sót. Legvégül keverjük hozzá a tejes zsemlét, majd hagyjuk egyet forrni (továbbra is folyamatos kevergetés mellett). Közben főzzünk ki 6 tojást feltétként és burgonyát Ha a spenót időközben túl sűrű lenne, akkor kevés tejjel vagy vízzel fel lehet hígítani. Főtt tojással és főtt burgonyával tálaljuk.
Tipp:
Ha friss spenótból készítjük, akkor a levelek kilógó ereit csipkedjük le, majd alaposan mossuk meg és sós vízben tegyük fel főni. Ha kész, leszűrjük és vágódeszkán apróra vágjuk. Innentől már ugyanúgy készítjük, mint a mirelit spenótból.