Tejszínes finomfőzelék, sült virslivel recept

Hozzávalók:
- 300 g mexikói zöltségkeverék
- 1 kevés petrezselyem zöld, finomra aprítva
- 1 kiskanál cukor
- 1 kiskanál almaecet
- 1 csipet só és bors
- 200 g főzőtejszín
- 1 evőkanál liszt a habaráshoz
- 4 pár virsli
- 1 kevés olaj a sütéshez
Elkészítése:
A zöldségkeveréket, enyhén sós vízben feltesszük főzni. Rövid főzés után hozzátesszük a cukrot, és az ecetet is (ez elhagyható)
A műbeles virslit megfosztjuk a burkától, majd beirdaljuk. Ha juhbeleset sütünk, akkor nem kell lebőrözni. Forró olajban, pár perc alatt megsütjük.
A közben megfőtt zöldségkeverék levéből kicsit kiveszünk, összekeverjük a főzőtejszínnel, a liszttel, és nagyon jól összedolgozzuk, hogy ne legyenek benne csomók. A fazékba visszaöntve, beletesszük a petrezselyem zöldet is, és felforraljuk. kevés borsot őrlünk rá.
A sült virslivel, de más feltéttel is tálalhatjuk. Gyors, egyszerű étel, és olcsó is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »