Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejszínes finomfőzelék, sült virslivel recept

Tejszínes finomfőzelék, sült virslivel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 300 g mexikói zöltségkeverék
    • 1 kevés petrezselyem zöld, finomra aprítva
    • 1 kiskanál cukor
    • 1 kiskanál almaecet
    • 1 csipet só és bors
    • 200 g főzőtejszín
    • 1 evőkanál liszt a habaráshoz
    • 4 pár virsli
    • 1 kevés olaj a sütéshez

    Elkészítése:

    A zöldségkeveréket, enyhén sós vízben feltesszük főzni. Rövid főzés után hozzátesszük a cukrot, és az ecetet is (ez elhagyható)

    A műbeles virslit megfosztjuk a burkától, majd beirdaljuk. Ha juhbeleset sütünk, akkor nem kell lebőrözni. Forró olajban, pár perc alatt megsütjük.

    A közben megfőtt zöldségkeverék levéből kicsit kiveszünk, összekeverjük a főzőtejszínnel, a liszttel, és nagyon jól összedolgozzuk, hogy ne legyenek benne csomók. A fazékba visszaöntve, beletesszük a petrezselyem zöldet is, és felforraljuk. kevés borsot őrlünk rá.

    A sült virslivel, de más feltéttel is tálalhatjuk. Gyors, egyszerű étel, és olcsó is.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá