Tejszínes finomfőzelék, sült virslivel recept

Hozzávalók:
- 300 g mexikói zöltségkeverék
- 1 kevés petrezselyem zöld, finomra aprítva
- 1 kiskanál cukor
- 1 kiskanál almaecet
- 1 csipet só és bors
- 200 g főzőtejszín
- 1 evőkanál liszt a habaráshoz
- 4 pár virsli
- 1 kevés olaj a sütéshez
Elkészítése:
A zöldségkeveréket, enyhén sós vízben feltesszük főzni. Rövid főzés után hozzátesszük a cukrot, és az ecetet is (ez elhagyható)
A műbeles virslit megfosztjuk a burkától, majd beirdaljuk. Ha juhbeleset sütünk, akkor nem kell lebőrözni. Forró olajban, pár perc alatt megsütjük.
A közben megfőtt zöldségkeverék levéből kicsit kiveszünk, összekeverjük a főzőtejszínnel, a liszttel, és nagyon jól összedolgozzuk, hogy ne legyenek benne csomók. A fazékba visszaöntve, beletesszük a petrezselyem zöldet is, és felforraljuk. kevés borsot őrlünk rá.
A sült virslivel, de más feltéttel is tálalhatjuk. Gyors, egyszerű étel, és olcsó is.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »