Tavaszi finomfőzelék recept

Hozzávalók:
- 1 közepes zsenge karalábé
- 1 közepes krumpli
- 3 sárgarépa
- fél üveg, vagy 20 dkg friss zöldborsó
- 2 púpos ek liszt
- só
- bors
- ételízesítő
- kb. 5-6 dl tej
- kevés apróra vágott petrezselyem
- kevés újhagyma, vagy medvehagyma
Elkészítése:
A zöldségeket megpucoljuk, megmossuk. A krumplit, a répát, a karalábét felkockázzuk, és sós vízben félpuhára főzzük. Utána hozzáadjuk a zöldborsót (ha friss, vagy fagyasztott), majd az egészet puhára főzzük. (Ha üveges borsót használunk, akkor tesszük hozzá, ha már puhák a zöldségek.)
Leöntjük róla majdnem az összes vizet (csak kb. 1 dl hagyunk rajta) majd felöntjük tejjel (3-4dl).
A lisztet kevés tejjel (kb. 2 dl) simára keverjük, és besűrítjük a főzeléket.
A hagymát és a petrezselymet apróra vágjuk, és belekeverjük a főzelékbe. Ízlés szerint ízesítjük, sózzuk, borsozzuk.
Tipp:
A zsenge zöldségekből a legfinomabb.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »