Tavaszi finomfőzelék recept

Hozzávalók:
- 1 közepes zsenge karalábé
- 1 közepes krumpli
- 3 sárgarépa
- fél üveg, vagy 20 dkg friss zöldborsó
- 2 púpos ek liszt
- só
- bors
- ételízesítő
- kb. 5-6 dl tej
- kevés apróra vágott petrezselyem
- kevés újhagyma, vagy medvehagyma
Elkészítése:
A zöldségeket megpucoljuk, megmossuk. A krumplit, a répát, a karalábét felkockázzuk, és sós vízben félpuhára főzzük. Utána hozzáadjuk a zöldborsót (ha friss, vagy fagyasztott), majd az egészet puhára főzzük. (Ha üveges borsót használunk, akkor tesszük hozzá, ha már puhák a zöldségek.)
Leöntjük róla majdnem az összes vizet (csak kb. 1 dl hagyunk rajta) majd felöntjük tejjel (3-4dl).
A lisztet kevés tejjel (kb. 2 dl) simára keverjük, és besűrítjük a főzeléket.
A hagymát és a petrezselymet apróra vágjuk, és belekeverjük a főzelékbe. Ízlés szerint ízesítjük, sózzuk, borsozzuk.
Tipp:
A zsenge zöldségekből a legfinomabb.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »