Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Finomfőzelék recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg zöldborsó
    • 30 dkg sárgarépa
    • 30 dkg karalábé
    • 3 evőkanál olaj vagy 6 dkg vaj
    • 2 csapott evőkanál liszt
    • 1/2 l tej
    • cukor
    • 1 csokor petrezselyem

    Elkészítés:
    A zöldborsót kifejtjük, a sárgarépát meg a karalábét meghámozzuk, és félcentis kockákra vágjuk. A megforrósított zsiradékba rakjuk először a sárgarépa, majd a karalábékockákat, megsózzuk, és saját levében öt percig pároljuk. Ekkor kerül bele a zöldborsó, és ezzel együtt teljesen megpuhítjuk. Ha a saját levét elfőné, nagyon kevés vízzel pótoljuk, majd zsírjára sütjük. A liszttel meghintjük, a tejjel felengedjük, és a finomra vágott petrezselyemmel meghintjük, még két percig forraljuk. Ha mirelitből készítjük, ugyanúgy járunk el vele, mint a sárgarépa-főzelékkel.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá