Finomfőzelék recept
Hozzávalók:
- 1 kg zöldborsó
- 30 dkg sárgarépa
- 30 dkg karalábé
- 3 evőkanál olaj vagy 6 dkg vaj
- 2 csapott evőkanál liszt
- 1/2 l tej
- só
- cukor
- 1 csokor petrezselyem
Elkészítés:
A zöldborsót kifejtjük, a sárgarépát meg a karalábét meghámozzuk, és félcentis kockákra vágjuk. A megforrósított zsiradékba rakjuk először a sárgarépa, majd a karalábékockákat, megsózzuk, és saját levében öt percig pároljuk. Ekkor kerül bele a zöldborsó, és ezzel együtt teljesen megpuhítjuk. Ha a saját levét elfőné, nagyon kevés vízzel pótoljuk, majd zsírjára sütjük. A liszttel meghintjük, a tejjel felengedjük, és a finomra vágott petrezselyemmel meghintjük, még két percig forraljuk. Ha mirelitből készítjük, ugyanúgy járunk el vele, mint a sárgarépa-főzelékkel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

