Cukkinifőzelék recept
Hozzávalók:
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 cukkini
- 1 darabka salátahagyma
- 2 dl víz
- só, bors, delikát
- 1 közepes fakanálnyi zsír
- 1 ek liszt
- 0,5 – 1 dl laktózmentes tej
Elkészítése:
A hagymákat felaprózzuk és kevés zsíron megdinszteljük, majd öntünk rá pici vizet, fűszerezzük (főzés közben megkóstolhatjuk, hogy elég-e a fűszerezés) és egy kicsit úgy is pároljuk.
Ezután hozzáadjuk a felkockázott cukkinit és répát, összekeverjük a hagymával és vízzel felöntjük. Csupán annyival, ami éppen csak, hogy ellepi vagy nem is lepi el teljesen…
Amikor megpuhultak a zöldségek, akkor liszttel besűrítjük a főzeléket.
A főzőlevéből merünk egy kicsit, adunk hozzá tejet és simára keverjük a liszttel. Ezt beletesszük a főzelékbe és készre forraljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »


