Cukkinifőzelék recept

Hozzávalók:
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 cukkini
- 1 darabka salátahagyma
- 2 dl víz
- só, bors, delikát
- 1 közepes fakanálnyi zsír
- 1 ek liszt
- 0,5 – 1 dl laktózmentes tej
Elkészítése:
A hagymákat felaprózzuk és kevés zsíron megdinszteljük, majd öntünk rá pici vizet, fűszerezzük (főzés közben megkóstolhatjuk, hogy elég-e a fűszerezés) és egy kicsit úgy is pároljuk.
Ezután hozzáadjuk a felkockázott cukkinit és répát, összekeverjük a hagymával és vízzel felöntjük. Csupán annyival, ami éppen csak, hogy ellepi vagy nem is lepi el teljesen…
Amikor megpuhultak a zöldségek, akkor liszttel besűrítjük a főzeléket.
A főzőlevéből merünk egy kicsit, adunk hozzá tejet és simára keverjük a liszttel. Ezt beletesszük a főzelékbe és készre forraljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »