Burgonyafőzelék recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 1 közepes vöröshagyma
- 4 gerezd foghagyma
- 1 kk őrölt pirospaprika
- 1 nagyobb babérlevél
- só, ételízesítő
- 1 doboz tejföl
- 5 púpos ek liszt
- kb 1,5 dl étolaj
Elkészítése:
A vöröshagymát megtisztítjuk, majd olajon megpároljuk, megszórjuk pirospaprikával, majd felengedjük a kívánt mennyiségű vízzel. Beletesszük a fűszereket a fokhagymával együtt és legalább egy órán keresztül halk lángon ezt összefőzzük. Minél tovább fő, annál finomabb lesz az íze. Ezután a megpucolt, megmosott és kockákra vágott burgonyát beletesszük, majd ha megfőtt a tejfölből, lisztből habarást készítünk és kissé lobogó láng mellett belekeverjük a főzelékbe. Megkóstoljuk, hogy elég sós-e, és ha kell ételízesítővel még ízesítjük Még pár percet főzzük, majd tálalhatjuk. Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »