Burgonyafőzelék recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 1 közepes vöröshagyma
- 4 gerezd foghagyma
- 1 kk őrölt pirospaprika
- 1 nagyobb babérlevél
- só, ételízesítő
- 1 doboz tejföl
- 5 púpos ek liszt
- kb 1,5 dl étolaj
Elkészítése:
A vöröshagymát megtisztítjuk, majd olajon megpároljuk, megszórjuk pirospaprikával, majd felengedjük a kívánt mennyiségű vízzel. Beletesszük a fűszereket a fokhagymával együtt és legalább egy órán keresztül halk lángon ezt összefőzzük. Minél tovább fő, annál finomabb lesz az íze. Ezután a megpucolt, megmosott és kockákra vágott burgonyát beletesszük, majd ha megfőtt a tejfölből, lisztből habarást készítünk és kissé lobogó láng mellett belekeverjük a főzelékbe. Megkóstoljuk, hogy elég sós-e, és ha kell ételízesítővel még ízesítjük Még pár percet főzzük, majd tálalhatjuk. Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »