Burgonyafőzelék recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 1 közepes vöröshagyma
- 4 gerezd foghagyma
- 1 kk őrölt pirospaprika
- 1 nagyobb babérlevél
- só, ételízesítő
- 1 doboz tejföl
- 5 púpos ek liszt
- kb 1,5 dl étolaj
Elkészítése:
A vöröshagymát megtisztítjuk, majd olajon megpároljuk, megszórjuk pirospaprikával, majd felengedjük a kívánt mennyiségű vízzel. Beletesszük a fűszereket a fokhagymával együtt és legalább egy órán keresztül halk lángon ezt összefőzzük. Minél tovább fő, annál finomabb lesz az íze. Ezután a megpucolt, megmosott és kockákra vágott burgonyát beletesszük, majd ha megfőtt a tejfölből, lisztből habarást készítünk és kissé lobogó láng mellett belekeverjük a főzelékbe. Megkóstoljuk, hogy elég sós-e, és ha kell ételízesítővel még ízesítjük Még pár percet főzzük, majd tálalhatjuk. Jó étvágyat!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »