Krémsajtos borsófőzelék recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 1 kg borsó
- 1 ek cukor
- só, víz
- 1 csokor petrezselyem
- 3 ek olaj
- 2 ek étkezési keményítő
- 15 dkg mascarpone krémsajt
Elkészítése:
A borsót puhára főzzük annyi vízben amennyi ellepi. Megsózzuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet.
A krémsajtot elkeverjük csomómentesre a keményítővel, ha túl sűrű lenne, akkor egy kis tejjel hígítjuk.
Behabarjuk vele a főzeléket, majd fűszerpaprikával fűszerezzük. Egy kis cukorral édesítjük, majd 2-3 perc alatt készre főzzük.
Ha túl sűrű lenne, zöldség alaplével hígíthatjuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.