Krémsajtos borsófőzelék recept

Hozzávalók:
- 1 kg borsó
- 1 ek cukor
- só, víz
- 1 csokor petrezselyem
- 3 ek olaj
- 2 ek étkezési keményítő
- 15 dkg mascarpone krémsajt
Elkészítése:
A borsót puhára főzzük annyi vízben amennyi ellepi. Megsózzuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet.
A krémsajtot elkeverjük csomómentesre a keményítővel, ha túl sűrű lenne, akkor egy kis tejjel hígítjuk.
Behabarjuk vele a főzeléket, majd fűszerpaprikával fűszerezzük. Egy kis cukorral édesítjük, majd 2-3 perc alatt készre főzzük.
Ha túl sűrű lenne, zöldség alaplével hígíthatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »