Krémsajtos borsófőzelék recept

Hozzávalók:
- 1 kg borsó
- 1 ek cukor
- só, víz
- 1 csokor petrezselyem
- 3 ek olaj
- 2 ek étkezési keményítő
- 15 dkg mascarpone krémsajt
Elkészítése:
A borsót puhára főzzük annyi vízben amennyi ellepi. Megsózzuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet.
A krémsajtot elkeverjük csomómentesre a keményítővel, ha túl sűrű lenne, akkor egy kis tejjel hígítjuk.
Behabarjuk vele a főzeléket, majd fűszerpaprikával fűszerezzük. Egy kis cukorral édesítjük, majd 2-3 perc alatt készre főzzük.
Ha túl sűrű lenne, zöldség alaplével hígíthatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »