Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Krémsajtos borsófőzelék recept

Krémsajtos borsófőzelék
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 kg borsó
    • 1 ek cukor
    • só, víz
    • 1 csokor petrezselyem
    • 3 ek olaj
    • 2 ek étkezési keményítő
    • 15 dkg mascarpone krémsajt

    Elkészítése:

    A borsót puhára főzzük annyi vízben amennyi ellepi. Megsózzuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet.

    A krémsajtot elkeverjük csomómentesre a keményítővel, ha túl sűrű lenne, akkor egy kis tejjel hígítjuk.

    Behabarjuk vele a főzeléket, majd fűszerpaprikával fűszerezzük. Egy kis cukorral édesítjük, majd 2-3 perc alatt készre főzzük.

    Ha túl sűrű lenne, zöldség alaplével hígíthatjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá