Borsófőzelék recept

Hozzávalók:
- 1 kg zöldborsó
- 3-4 ek olaj
- 4 ek liszt
- 1 tk só
- 2 tk aprított petrezselyem
- 1 ek cukor
- pici bors
- tej
- víz
Elkészítése:
Kb 4 ek olajt teszünk egy lábasba, kicsit felmelegítjük, majd hozzáadjuk a borsót. Közepes lángon, néha megkeverjük, és puhára pároljuk. Rászórjuk a lisztet, jól elkeverjük. Felöntjük kb 6 dl vízzel, 6 dl tejjel, jól elkeverjük. Fontos, hogy a folyadékok ne legyenek hidegek, mert akkor csomós lesz a főzelék. Hozzáadjuk a petrezselymet, 1 ek cukrot, sózzuk, borsozzuk, és tálaljuk. Sültekkel is fogyasztható.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors vacsorák a suli után – 8 recept alig 1 óra alatt
Ha suli után gyors vacsorára vágyunk, ezek a receptek a legjobb választások
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.09.01 Hétfő
Szeptember 1-je mindig különleges nap: kezdődik az iskola, újra beindul a h
Tovább olvasom »
10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »