Borsófőzelék recept

Hozzávalók:
- 40-50 dkg zöldborsó
- 1 csapott ek rozsliszt
- 2 dl tej
- 2 dl víz
- só
- bors
- fűszerpaprika
- 1 tk aprított zöld petrezselyem
- 1 ek olaj
Elkészítése:
A borsót sós, lobogó vízben 10 percig főzzük. Borssal, aprított petrezselyemzölddel ízesítjük.
Egy serpenyőben az olajat felhevítjük. Rászórjuk a lisztet és elkeverjük. Kb. 1 perc után hozzáadjuk a paprikát és hideg tejjel felengedjük. Csomómentesre keverjük, majd folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a főzelékhez. Szükség szerint ízesítjük.
Tipp:
Mi most tükörtojással és 1-2 szelet rántott vargányával ettük, de finom virslivel, vagy önmagában is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »