Borsófőzelék recept
Hozzávalók:
- 40-50 dkg zöldborsó
- 1 csapott ek rozsliszt
- 2 dl tej
- 2 dl víz
- só
- bors
- fűszerpaprika
- 1 tk aprított zöld petrezselyem
- 1 ek olaj
Elkészítése:
A borsót sós, lobogó vízben 10 percig főzzük. Borssal, aprított petrezselyemzölddel ízesítjük.
Egy serpenyőben az olajat felhevítjük. Rászórjuk a lisztet és elkeverjük. Kb. 1 perc után hozzáadjuk a paprikát és hideg tejjel felengedjük. Csomómentesre keverjük, majd folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a főzelékhez. Szükség szerint ízesítjük.
Tipp:
Mi most tükörtojással és 1-2 szelet rántott vargányával ettük, de finom virslivel, vagy önmagában is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »


