Borsófőzelék recept

Hozzávalók:
- 40-50 dkg zöldborsó
- 1 csapott ek rozsliszt
- 2 dl tej
- 2 dl víz
- só
- bors
- fűszerpaprika
- 1 tk aprított zöld petrezselyem
- 1 ek olaj
Elkészítése:
A borsót sós, lobogó vízben 10 percig főzzük. Borssal, aprított petrezselyemzölddel ízesítjük.
Egy serpenyőben az olajat felhevítjük. Rászórjuk a lisztet és elkeverjük. Kb. 1 perc után hozzáadjuk a paprikát és hideg tejjel felengedjük. Csomómentesre keverjük, majd folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a főzelékhez. Szükség szerint ízesítjük.
Tipp:
Mi most tükörtojással és 1-2 szelet rántott vargányával ettük, de finom virslivel, vagy önmagában is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »