Borsófőzelék recept
Hozzávalók:
- 1 kg zöldborsó
- 3-4 ek olaj
- 4 ek liszt
- 1 tk só
- 2 tk aprított petrezselyem
- 1 ek cukor
- pici bors
- tej
- víz
Elkészítése:
Kb 4 ek olajt teszünk egy lábasba, kicsit felmelegítjük, majd hozzáadjuk a borsót. Közepes lángon, néha megkeverjük, és puhára pároljuk. Rászórjuk a lisztet, jól elkeverjük. Felöntjük kb 6 dl vízzel, 6 dl tejjel, jól elkeverjük. Fontos, hogy a folyadékok ne legyenek hidegek, mert akkor csomós lesz a főzelék. Hozzáadjuk a petrezselymet, 1 ek cukrot, sózzuk, borsozzuk, és tálaljuk. Sültekkel is fogyasztható.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
A tökéletes farsangi fánk titka: Tippek a nagyitól
A farsangi időszak egyik legkedveltebb finomsága a szalagos fánk, amely a v
Tovább olvasom »Változatos hétköznapi fogások – Itt minden napra találsz egy jó receptet!
Változatos és ínycsiklandó fogásokat keresel a hétköznapokra? Válogatásunkb
Tovább olvasom »Friss, puha házi kiflik – 12 fantasztikus recept, amiket érdemes kipróbálnod!
Frissen sült, puha kiflik, amelyek garantáltan mosolyt csalnak mindenki arc
Tovább olvasom »Levesek minden napra – 12 nagyszerű recepttel!
Fedezd fel a levesek változatos világát! Ebben a válogatásban 12 ínycsiklan
Tovább olvasom »Segítünk betartani az újévi fogadalmad – 10 egészséges fogás a hétre
Tartsd be az újévi fogadalmadat ízletes és egészséges fogásokkal! Válogatás
Tovább olvasom »10 különleges piskótatekercs, ami nem lekváros
A piskótatekercs az egyik legkedveltebb sütemény, de nem kell mindig a lekv
Tovább olvasom »