Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Babfőzelék recept

Babfőzelék
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg fehér vagy tarka bab
    • 8 dkg zsír vagy olaj
    • kis fej vöröshagyma
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 2 dl tejföl
    • kevés pirospaprika, 1 ek ecet, só
    • 6 dkg liszt

    Elkészítése:

    Az előző este beáztatott, kiválogatott babról leöntjük a bő vizet és hideg vízben feltesszük főni. Csak akkor sózzuk meg ha puhuló félben van. A zsírból a liszttel világos barna rántást pirítunk, hozzáadjuk a finomra vágott hagymát és tovább pirítjuk. Ezután az összezúzott fokhagymát, pirospaprikát is hozzáadjuk, elkeverjük és egy kevés hideg vizet öntünk hozzá, majd berántjuk a főzeléket. Tejföllel és ecettel ízesítve jól felforraljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá