Vienetta házilag recept
Hozzávalók:
- 3cs. tejszínhabpótló por(habpor)
- 3 evőkanál porcukor
- 4,5 dl tej
- 1tábla tortabevonó csoki
- 2 evőkanál olaj
Elkészítése:
A habporhoz hozzákeverjük a cukrot, majd apránként a tejet és gépi habverővel habbá keverjük.
A csokit gőz fölött 2 evőkanál olajjal felolvasztjuk.
Őzgerincformát folpackkal kibélelünk és felváltva belerétegezzük a habot és az olvadt csokit. A folpack lelógó széleit ráhajtva megfagyasztjuk, majd szeletelve fogyasztjuk. Az íze épp olyan, mint az igazi vienettának! Ez az adag 2 őzgerincformába elég.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

