Vienetta házilag recept

Hozzávalók:
- 3cs. tejszínhabpótló por(habpor)
- 3 evőkanál porcukor
- 4,5 dl tej
- 1tábla tortabevonó csoki
- 2 evőkanál olaj
Elkészítése:
A habporhoz hozzákeverjük a cukrot, majd apránként a tejet és gépi habverővel habbá keverjük.
A csokit gőz fölött 2 evőkanál olajjal felolvasztjuk.
Őzgerincformát folpackkal kibélelünk és felváltva belerétegezzük a habot és az olvadt csokit. A folpack lelógó széleit ráhajtva megfagyasztjuk, majd szeletelve fogyasztjuk. Az íze épp olyan, mint az igazi vienettának! Ez az adag 2 őzgerincformába elég.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »