Vienetta házilag recept
Hozzávalók:
- 3cs. tejszínhabpótló por(habpor)
- 3 evőkanál porcukor
- 4,5 dl tej
- 1tábla tortabevonó csoki
- 2 evőkanál olaj
Elkészítése:
A habporhoz hozzákeverjük a cukrot, majd apránként a tejet és gépi habverővel habbá keverjük.
A csokit gőz fölött 2 evőkanál olajjal felolvasztjuk.
Őzgerincformát folpackkal kibélelünk és felváltva belerétegezzük a habot és az olvadt csokit. A folpack lelógó széleit ráhajtva megfagyasztjuk, majd szeletelve fogyasztjuk. Az íze épp olyan, mint az igazi vienettának! Ez az adag 2 őzgerincformába elég.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »
Könnyed köretek az ünnepi menühöz – 12 majonézmentes saláta
A karácsonyi ételek mellé sokszor jól esik egy friss, könnyű saláta, amely
Tovább olvasom »
Karácsonyi ünnepi menü: 12 kipróbált töltött hús recept
A karácsonyi asztalon mindig jól mutat egy szaftos, gazdagon töltött húsfél
Tovább olvasom »
Keksztekercs gyűjtemény – 12 klasszikus és különleges variáció egy helyen
Ha nincs kedved órákig nyújtani vagy sütőt melegíteni, akkor a keksztekercs
Tovább olvasom »
Zserbó új köntösben: 4 kreatív finomság, zserbó helyet (vagy mellé)
A zserbó ízvilága sokak kedvence, de nem mindig van idő vagy kedv elkészíte
Tovább olvasom »

