Vaníliás fagylalt – gép nélkül recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 600 ml főzőtejszín
- 400 g cukrozott sűrített tej
- vanília aroma
Elkészítése:
A főzőtejszínt fagyasztóba rakjuk kb. 15-20 percre. A hideg főzőtejszínt az édesített sűrített tejet és a vanília aromát egy nagyobb fazékba, tálba rakjuk, majd kézi mixerrel felverjük keményebb, krémes habbá. Egy szilikon formába vagy fagylaltos tálba öntjük és minimum 5 órára fagyasztóba tesszük. Fogyasztás előtt 8-10 perccel kivesszük, hogy kicsit megolvadjon, így könnyebben adagolható.
Tipp: Ez a fagylalt a fagyasztóban egy hónapig eláll.
Tipp:
Isteni finom
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »

