Tejszínes barackfagyi recept
Hozzávalók:
- 4 dl víz
- 30 dkg cukor
- 25- 30 dkg barack
- 1 citrom leve
- 0,5 l habtejszín
Elkészítése:
A vízből és a cukorból szirupot főzök, majd hozzáteszem a citromlevet és a feldarabolt barackot.(ha jó érett elég kézzel szétnyomkodni) tovább főzöm majd kihűtöm. Közben a tejszínt néhány kanál cukorral kemény habbá verem, majd hozzákeverem a gyümölcsös szirupot. Megspékelhetjük a szirupot pálinkával, fahéjjal, vagy akár mentával is. Lefagyasztjuk és kész, isteni hűsítő. :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
A legjobb krémes és szeletes sütik karácsonyra – 25 kipróbált recept
A karácsonyi időszakban mindig jól jön néhány biztosan bevált vendégváró sü
Tovább olvasom »
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »

