Szedres viennetta recept

Hozzávalók:
- 5 dl tejszín
- 2 kis pohár joghurt
- 25 dkg szeder + 20-25 szem
- ízlés szerint cukor
Elkészítése:
A tejszínt verjük fel keményre,adjuk hozzá a joghurtot, és cukrot ízlés szerint.
Őzgerinc formát béleljünk ki fóliával. A bélelt forma aljára rakjuk a tejszín 1/3 részét, erre rakosgassunk szeder szemeket, újra tejszín, majd szeder, a tetejét tejszínnel zárjuk.
Hajtsuk rá a folpack lelógó részét, és tegyük mélyhűtőbe 2-3 órára. 20-25 szedret turmixoljunk, majd ezzel tálaljuk a jégkrémünket.
Tipp:
A tejszíntől függ a cukor mennyisége, én cukor nélkül készítettem.
A szedres viennetta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 3 g
Szénhidrát: 8 g
Zsír: 13 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »