Sült alma diós vaníliafagylalttal recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 4 alma
- kevés citromlé
- porcukor, fahéj, szegfűszeg
- 3 dkg vaj
- 3 dkg csokoládé
- 6-8 szem dió
- vanília fagylalt
Elkészítése:
Az almákat meghámozzuk, magházukat kitoljuk. Kevés citromlével meglocsoljuk, hogy ne barnuljanak meg, majd a fahéjjal elkevert porcukorral jó megszórjuk az almákat. Egy tepsiben megolvasztjuk a vajat, majd belehelyezzük az almákat, és mellé tesszük a szegfűszeget. Előmelegített sütőben 180 fokon 15 percig sütjük. Ezt követően a diót durvára daraboljuk, összekeverjük a fagylalttal, és az almák közepébe töltjük. Olvasztott csokoládéval meglocsoljuk és azonnal fogyasztható.
Tipp:
Nagyon finom, és készítése közben valami isteni illat járja be a konyhát!!!!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.