Mogyorófagylalt recept

Hozzávalók:
- 15 dkg földimogyoró (10 dkg megpucolt földimogyoró)
- 7 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 0,5 liter tej
Elkészítése:
Megpucolom a földimogyorót, ügyelve arra, hogy a tenyeremben forgatva a magokat, a barna belső héjt is eltávolítsam. A megpucolt mogyorót leturmixolom.
Egy serpenyőt felteszek a tűzre, majd ebbe kerül a turmixolt mogyoró. Folyamatos rázogatással addig pirítom, míg minden mogyorószem egyenletesen meg nem pirul. Ekkor a cukor felével ismét átturmixolom a mogyorót.
Egy nagyobb edénybe vizet teszek fel, majd ebbe helyezek egy kisebbet, melybe beleöntöm a tej felét és a mogyorót és a gőz fölött az egészet sűrűbbre főzőm. Közben folyamatosan kevergetem.
A tej másik feléhez keverek egy tojást, a maradék cukrot, egy csomag vaníliás cukrot és elkeverem. Ezt a keveréket lassan hozzákeverem a gőz fölött a mogyorós krémhez és egészen sűrűre főzöm. A kész fagyit leszűröm és a hűtőbe teszem.
Tálaláskor a leszűrt mogyoródarabokkal díszítem a fagylaltot.
Tipp:
Rendkívül intenzív ízű mogyorófagyi!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »