Mogyorófagylalt recept
Hozzávalók:
- 15 dkg földimogyoró (10 dkg megpucolt földimogyoró)
- 7 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 0,5 liter tej
Elkészítése:
Megpucolom a földimogyorót, ügyelve arra, hogy a tenyeremben forgatva a magokat, a barna belső héjt is eltávolítsam. A megpucolt mogyorót leturmixolom.
Egy serpenyőt felteszek a tűzre, majd ebbe kerül a turmixolt mogyoró. Folyamatos rázogatással addig pirítom, míg minden mogyorószem egyenletesen meg nem pirul. Ekkor a cukor felével ismét átturmixolom a mogyorót.
Egy nagyobb edénybe vizet teszek fel, majd ebbe helyezek egy kisebbet, melybe beleöntöm a tej felét és a mogyorót és a gőz fölött az egészet sűrűbbre főzőm. Közben folyamatosan kevergetem.
A tej másik feléhez keverek egy tojást, a maradék cukrot, egy csomag vaníliás cukrot és elkeverem. Ezt a keveréket lassan hozzákeverem a gőz fölött a mogyorós krémhez és egészen sűrűre főzöm. A kész fagyit leszűröm és a hűtőbe teszem.
Tálaláskor a leszűrt mogyoródarabokkal díszítem a fagylaltot.
Tipp:
Rendkívül intenzív ízű mogyorófagyi!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »

