Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mogyoró parfé recept

Mogyoró parfé
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 4 dl habtejszín
    • 2 dl tej
    • 4 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 15 dkg mogyoró
    • 10 dkg porcukor
    • 1 rúd vanília
    • reszelt citromhéj

    Elkészítése:
    A mogyorót tisztítás után megpirítjuk, majd megdaráljuk. A tojások sárgáját összekeverjük a cukorral, majd vízgőz felett felengedjük az előzőleg vaníliarúddal felfőzött tejjel és sűrűre főzzük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a darált mogyorót, reszelt citromhéjat és a keményre vert tejszínhabot. Lazán összekeverjük és őzgerincformába öntjük. Tálaláskor szeletekre vágva tálaljuk, csokoládémártást és tejszínhabot adunk hozzá.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá