Mogyoró parfé recept

Hozzávalók:
- 4 dl habtejszín
- 2 dl tej
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 15 dkg mogyoró
- 10 dkg porcukor
- 1 rúd vanília
- reszelt citromhéj
Elkészítése:
A mogyorót tisztítás után megpirítjuk, majd megdaráljuk. A tojások sárgáját összekeverjük a cukorral, majd vízgőz felett felengedjük az előzőleg vaníliarúddal felfőzött tejjel és sűrűre főzzük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a darált mogyorót, reszelt citromhéjat és a keményre vert tejszínhabot. Lazán összekeverjük és őzgerincformába öntjük. Tálaláskor szeletekre vágva tálaljuk, csokoládémártást és tejszínhabot adunk hozzá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Fűszeres, színes, laktató: próbáld ki Mexikó ízeit! (x)
A mexikói konyha világszerte óriási népszerűségnek örvend, nem véletlenül.
Tovább olvasom »
9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »