Mandula fagylalt recept

Elkészítése:
Tölcsér készítése: Olvasszuk fel a vajat és keverjük hozzá a cukrozott narancshéjat, majd a tojást, és vizet. Állandóan keverve adjuk hozzá a lisztet. Ezután a ostya sütőbe öntjük a tésztát és amikor már megsült akkor tölcsérformázását elővesszük és még melegen rátekerjük.
Mandula fagylalt készítése: Egy közepes lábasban forraljuk fel a tejet 1 dl habtejszínnel. A tojássárgáját keverjük világosra a cukorral és öntsük hozzá a tejes keveréket. Öntsük vissza az egészet a lábasba, és folyamatosan kevergetve sűrítsük be. Hagyjuk kihűlni és a végén adjuk hozzá a mandulaaromát, és a habtejszínt enyhén felverve. Hűtőbe tesszük és 2 óra múlva kissé villával átkeverjük. Mielőtt fogyasztani szeretnék, kb. 1/2 óra kell hozzá, hogy lazuljon a fagylaltunk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »