Mandula fagylalt recept
Elkészítése:
Tölcsér készítése: Olvasszuk fel a vajat és keverjük hozzá a cukrozott narancshéjat, majd a tojást, és vizet. Állandóan keverve adjuk hozzá a lisztet. Ezután a ostya sütőbe öntjük a tésztát és amikor már megsült akkor tölcsérformázását elővesszük és még melegen rátekerjük.
Mandula fagylalt készítése: Egy közepes lábasban forraljuk fel a tejet 1 dl habtejszínnel. A tojássárgáját keverjük világosra a cukorral és öntsük hozzá a tejes keveréket. Öntsük vissza az egészet a lábasba, és folyamatosan kevergetve sűrítsük be. Hagyjuk kihűlni és a végén adjuk hozzá a mandulaaromát, és a habtejszínt enyhén felverve. Hűtőbe tesszük és 2 óra múlva kissé villával átkeverjük. Mielőtt fogyasztani szeretnék, kb. 1/2 óra kell hozzá, hogy lazuljon a fagylaltunk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

