Mandula fagylalt recept

Elkészítése:
Tölcsér készítése: Olvasszuk fel a vajat és keverjük hozzá a cukrozott narancshéjat, majd a tojást, és vizet. Állandóan keverve adjuk hozzá a lisztet. Ezután a ostya sütőbe öntjük a tésztát és amikor már megsült akkor tölcsérformázását elővesszük és még melegen rátekerjük.
Mandula fagylalt készítése: Egy közepes lábasban forraljuk fel a tejet 1 dl habtejszínnel. A tojássárgáját keverjük világosra a cukorral és öntsük hozzá a tejes keveréket. Öntsük vissza az egészet a lábasba, és folyamatosan kevergetve sűrítsük be. Hagyjuk kihűlni és a végén adjuk hozzá a mandulaaromát, és a habtejszínt enyhén felverve. Hűtőbe tesszük és 2 óra múlva kissé villával átkeverjük. Mielőtt fogyasztani szeretnék, kb. 1/2 óra kell hozzá, hogy lazuljon a fagylaltunk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »