Házi csokoládé fagylalt recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 20 dkg étcsokoládé
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 ek porcukor
- 2 ek cukrozatlan kakaópor
- 2,5 dl habtejszín
Elkészítése:
A 20 dkg étcsokoládét apróra tördeljük és két egyforma adagra osztjuk.
A tojások sárgáját fehéredésig keverjük a porcukor felével, majd a kakaóport is hozzáadjuk.
Az egyik adag összetört csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk, majd félretesszük hűlni, majd hozzáadjuk a tojásos keverékhez
A habtejszínt kemény habbá verjük és a krémbe forgatjuk. A tojásfehérjét a maradék cukorral habosra verjük, ezt is beleforgatjuk, hozzákeverjük a maradék feldarabolt csokoládét.
A krémet fagylaltgépbe tesszük és 10-15 perc alatt kész.
Ha nincs fagyi gépünk, akkor egy tálba simítjuk és legalább 6 órára, vagy egy éjszakára a fagyasztóba rakjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »
Szemezgetés a gofrik világából-10 ínycsiklandó variáció
Ki mondta, hogy a gofri csak édesség lehet? Ebben a válogatásban olyan rece
Tovább olvasom »
A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »