Házi csokoládé fagylalt recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 20 dkg étcsokoládé
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 ek porcukor
- 2 ek cukrozatlan kakaópor
- 2,5 dl habtejszín
Elkészítése:
A 20 dkg étcsokoládét apróra tördeljük és két egyforma adagra osztjuk.
A tojások sárgáját fehéredésig keverjük a porcukor felével, majd a kakaóport is hozzáadjuk.
Az egyik adag összetört csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk, majd félretesszük hűlni, majd hozzáadjuk a tojásos keverékhez
A habtejszínt kemény habbá verjük és a krémbe forgatjuk. A tojásfehérjét a maradék cukorral habosra verjük, ezt is beleforgatjuk, hozzákeverjük a maradék feldarabolt csokoládét.
A krémet fagylaltgépbe tesszük és 10-15 perc alatt kész.
Ha nincs fagyi gépünk, akkor egy tálba simítjuk és legalább 6 órára, vagy egy éjszakára a fagyasztóba rakjuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »