Citromos, mézes fagyi recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 db citrom leve és reszelt héja
- 2 kanál méz
- 500 ml joghurt
- 15 dk cukor
- 1 dl főzőtejszín
Elkészítése:
A citromot megmossuk, majd lereszeljük a héját és kicsavarjuk a levét. A levét átszűrjük, ügyelve arra, hogy ne maradjon benne mag.
Hozzáadjuk a citromléhez a cukrot és a mézet, majd kézi mixerrel alaposan elkeverjük, hogy a cukor feloldódjon. Hozzáadjuk a joghurtot, majd a tejszínt és alaposan összekeverjük. Fagyasztóba tesszük, majd óránként átkeverve fagyasszuk. Tálalás előtt 10 perccel kivesszük a fagyasztóból és ostyával, fahéjas párnácskával, tölcsérrel és a citromkarikával tálaljuk.
Tipp:
Szeretjük télen, nyáron. Süteménnyel is finom. Nagy melegben, nyáron kellemesen hűsít.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »