Zöldséges bolognai kosárka recept
Hozzávalók:
- 25 dkg darált hús
- 2 fej vöröshagyma
- 10 dkg sajt
- egy maréknyi makaróni
- 1 kis doboz paradicsomsűrítmény
- olaj, só, bors, majoránna, bazsalikom, kakukkfű, fokhagymapor, pirospaprika
- fél doboz kukorica konzerv, és ugyanannyi -zöldborsó konzerv
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A hagymát gyorsan felaprítottam, megpirítottam olajon, ráhintettem 1 kanálnyi pirospaprikát, majd ment rá a darált husi. Megpirítottam azt is, majd fűszereztem, felöntöttem a sűrített paradicsommal és vízzel, hogy épp ellepje. Főztem egy kicsit, miközben pedig ez rotyogott, felraktam főni a makarónit is. Amikor már elkészült a husi, belekevertem a borsót és a kukoricát, majd együtt is főttek egy kicsikét. A tészta mikor megfőtt, leszűrtem (az első adag sikeresen a mosogatóban landolt, úgyhogy, újra elkészíthettem,de sebaj,balesetek mindenhol előfordulnak :)). Előkaptam a 12 es muffinsütő-formámat, és kezdődhetett a játék :) A makaróniszálakból csináltam kis kosárkákat, kibéleltem velük a formákat. Úgy néztek ki, mint az ovis kis gyurmakosárkák. Mikor ezek elkészültek, a tojást felvertem, és ezzel kikentem a kosárkák belsejét, ez tartotta egyben őket. Mehettek be a sütőbe, majd mikor már szépen egybeálltak, kivettem őket, és megtöltöttem a husis-zöldséges töltelékkel. Tetejére szórtam egy kis reszelt sajtot, vissza a sütőbe még negyed órára, és el is készült. Nagyon csinos lett! :) Jó étvágyat mindenkinek hozzá!
Ez a receptem korábban megjelent a www.alabella.blog.hu weboldalamon is.
Történet: Ezt az ételt csak azok készítsék el, akik nagyon ráérnek, és kiskorukban szerettek gyurmázni, ugyanis nagyon pepecselős munka…de a látvány mindenért kárpótol. Szerintem. Na meg az íze sem kutya…hanem sertés.