Zöldséges apróhús recept

Hozzávalók:
- 1 kg csont nélküli hús
- 20 dkg szalonna
- 6 paprika
- 6 paradicsom,
- 30 dkg gomba
- 50 dkg zöldbab
- 5 közepes hagyma
- só, bors
- 5 gerezd fokhagyma
- bazsalikom, tejföl
- vagy az évszaknak megfelelő zöldségek, vagy ki mit szeret, vagy mi van kéznél
Elkészítése:
A szalonnát kockára vágjuk és kiolvasztjuk, a fölösleges zsírt leöntjük, a visszamaradt zsírban a laskára vágott húst megpirítjuk, mikor kezd barnulni a csíkokra vágott hagymát bele tesszük, tovább pirítjuk, majd a vékonyra szelt paprikát hozzáadjuk és együtt dinszteljük míg a paprika összeesik, akkor beletesszük a kockára vágott paradicsomot, a zöldbabot, megszórjuk a fűszerekkel és kevés vízzel fedő alatt puhára pároljuk. Mikor majdnem kész beletesszük a felszelt gombát és 10-12 percig ,még pároljuk, levesszük, a tejföllel elkeverjük, de anélkül is jó! Kifőtt tésztával tálaljuk, de önálló fogásként is fogyasztható! Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »