Zöldfűszeres rántott mozzarella golyók recept

Hozzávalók:
- 3 kis tasak mini mozzarella golyó
- 1 egész nagy csipet só
- 3 púpos ek liszt
- 2 nagyobb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg zsemlemorzsa
- 0,5 kk morzsolt oregánó
- 1 tk morzsolt bazsalikom
- 0,5 kk morzsolt petrezselyemlevél
- kb. 4 dl olaj a sütéshez
Elkészítése:
A mozzarella golyókat egy szűrőtálba öntjük, és hagyjuk lecsepegni. Meghintjük sóval.
A panírozáshoz 3 tálkát készítünk. Az elsőbe mérjük a lisztet, a másodikban a tojásokat egy villával kicsit felverjük, a harmadikba szórjuk a zsemlemorzsát, amiben elkeverjük a zöldfűszereket.
A sajtokat duplán panírozzuk, ami azt jelenti, hogy megforgatjuk a lisztben, a tojásban, a fűszeres morzsában, majd ismét a tojásban és végül újra a morzsában.
Egy kisebb tálban olajat forrósítunk, majd ha már jó forró, akkor egyszerre kevés golyót rakunk bele, és egész rövid idő alatt világosra sütjük.
Nagyon hamar kikandikál a panír mögül a sajt, ezért kevés ideig sütjük, közepestől nagyobb lángon.
Az olajból konyhai papírtörlőre szedjük, és azonnal meghintjük kevés sóval.
Tipp:
Tegnap uzsonnára egy kicsit különlegesebb ételt találtam ki a gyerekeknek. Picit pepecselős a panírozás, csak türelmes kuktáknak való, de egy kis változatosság miatt néha ez is bevállalható.
Felnőtteknek nem egy hasat megtöltő étel, ajánlott gazdagabb köret, mondjuk sült krumpli kísérőként vagy egyszerű friss saláta. Nálunk csak egyszerű apró paradicsomok kerültek a kicsik tányérjára.
Ez is, mint általában a rántott sajt, melegen az igazi, mikor még folyós a sajt belül.
Arra kell figyelni, hogy sütéskor az olaj jó forró legyen, és valóban pillanatok alatt megsül, mikor már egész világos barnává válik a bunda, emelhetjük is ki az olajból.
Volt pár darab, amelyikből már ki akart kandikálni a sajt, az lett az én részem :-)
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »