Zöldfűszeres rántott mozzarella golyók recept
Hozzávalók:
- 3 kis tasak mini mozzarella golyó
- 1 egész nagy csipet só
- 3 púpos ek liszt
- 2 nagyobb FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg zsemlemorzsa
- 0,5 kk morzsolt oregánó
- 1 tk morzsolt bazsalikom
- 0,5 kk morzsolt petrezselyemlevél
- kb. 4 dl olaj a sütéshez
Elkészítése:
A mozzarella golyókat egy szűrőtálba öntjük, és hagyjuk lecsepegni. Meghintjük sóval.
A panírozáshoz 3 tálkát készítünk. Az elsőbe mérjük a lisztet, a másodikban a tojásokat egy villával kicsit felverjük, a harmadikba szórjuk a zsemlemorzsát, amiben elkeverjük a zöldfűszereket.
A sajtokat duplán panírozzuk, ami azt jelenti, hogy megforgatjuk a lisztben, a tojásban, a fűszeres morzsában, majd ismét a tojásban és végül újra a morzsában.
Egy kisebb tálban olajat forrósítunk, majd ha már jó forró, akkor egyszerre kevés golyót rakunk bele, és egész rövid idő alatt világosra sütjük.
Nagyon hamar kikandikál a panír mögül a sajt, ezért kevés ideig sütjük, közepestől nagyobb lángon.
Az olajból konyhai papírtörlőre szedjük, és azonnal meghintjük kevés sóval.
Tipp:
Tegnap uzsonnára egy kicsit különlegesebb ételt találtam ki a gyerekeknek. Picit pepecselős a panírozás, csak türelmes kuktáknak való, de egy kis változatosság miatt néha ez is bevállalható.
Felnőtteknek nem egy hasat megtöltő étel, ajánlott gazdagabb köret, mondjuk sült krumpli kísérőként vagy egyszerű friss saláta. Nálunk csak egyszerű apró paradicsomok kerültek a kicsik tányérjára.
Ez is, mint általában a rántott sajt, melegen az igazi, mikor még folyós a sajt belül.
Arra kell figyelni, hogy sütéskor az olaj jó forró legyen, és valóban pillanatok alatt megsül, mikor már egész világos barnává válik a bunda, emelhetjük is ki az olajból.
Volt pár darab, amelyikből már ki akart kandikálni a sajt, az lett az én részem :-)